Fajita Crumbed Samosa Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    5

Research Content

Give a new touch to your normal samosa by trying this fajita crumbed samosa. Scrumptious fajita filling and crumbed topping is a must try combo. Try this Iftar recipe of fajita crumbed samosa and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat oil, add onion and sauté for a minute.Then add capsicum, red bell pepper, yellow bell pepper, green chilies, chili sauce and cook for 2-3 minutes.Add K&N’s Fajita topping in it and cook for 2 to 3 minutes more. Your filling is ready. Set aside.

2 .
In a pan add sugar, garlic, ginger, red chili flakes, salt, apple cider vinegar, water and ketchup.Cook for at least 5 minutes, then add slurry and cook for another 2 minutes and whisk well.

3 .
Take a samosa Patti (sheet) and fold it by using flour mixture to the corner.

4 .
Now fill it with prepared K&N’s Fajita topping and close the edge using flour mix.

5 .
Now firstly dip the samosas in flour batter and then coat with bread crumbs.

6 .
Heat oil in a pan and fry samosas until light golden brown.

7 .
Serve your tasty Fajita Crumbed Samosas with sauce and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈالیں اور ایک منٹ بھون لیں۔اب اس میں شملا مرچ، لال شملا مرچ، پیلی شملا مرچ، سبز مرچیں اور چِلی سوس ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔ پھر اس میں K&N's Fajita topping ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں، فلنگ تیار ہے۔

2 .
ایک پین میں چینی، ادرک، لہسن، کٹی لال مرچ، نمک، سیب کا سرکہ، پانی اور کیچپ ڈال کر پانچ منٹ تک پکائیں۔اب اس میں کارن سٹارچ اور پانی مکسچر ڈال کر دو منٹ مکس کریں۔

3 .
ایک سموسہ پٹی لیں اور اس میں مکسچر ڈال کر کونے کی طرف فولڈ کرلیں۔

4 .
اب ا س میں تیار کی ہوئی فلنگ ڈال کر کناروں کومیدے کے مکسچرسے بند کردیں۔

5 .
پھر سموسوں کو پہلے میدے کے بیٹر میں ڈِپ کریں اوربریڈ کرمز میں کوٹ کر لیں۔

6 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے سموسوں کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

7 .
مزیدار سموسے تیار ہیں، سوس کے ساتھ سرو کریں۔

LEAVE A REVIEW