Fajita Crumbed Samosa Recipe

Research Content

Give a new touch to your normal samosa by trying this fajita crumbed samosa. Scrumptious fajita filling and crumbed topping is a must try combo. Try this Iftar recipe of fajita crumbed samosa and share your feedback with us.

Fijita Crumbed Samosa
Ingredients for filling:
K&N’s Fajita Topping as required
Onion (chopped) 1/4 cup
Capsicum (chopped) 1/2 cup
Yellow bell pepper (chopped) 1/4 cup
Red bell pepper (chopped) 1/4 cup
Green chilies (chopped) 2 tbsp
Chili sauce 1 tbsp
Oil 2 tbsp
Salt to taste
Ingredients for assembling:
Samosa patti 1 pack
Eggs (beaten) 2
Bread crumbs as required
All-purpose flour (mixed in water) 2 tbsp
Oil for frying
Ingredients for sweet & sour sauce:
Sugar 1/4 cup
Garlic (chopped) 1 tsp
Ginger (chopped) 1 tsp
Red chili flakes 1 tbsp
Salt to taste
Apple cider vinegar 2 tbsp
Water 1/4 cup
Ketchup 2 tsp
Slurry (cornstarch + water) 2 tbsp
Directions for filling:
In a pan heat oil, add onion and sauté for a minute.
Then add capsicum, red bell pepper, yellow bell pepper, green chilies, chili sauce and cook for 2-3 minutes.
Add K&N’s Fajita topping in it and cook for 2 to 3 minutes more. Your filling is ready. Set aside.
Directions for sauce:
In a pan add sugar, garlic, ginger, red chili flakes, salt, apple cider vinegar, water and ketchup.
Cook for at least 5 minutes, then add slurry and cook for another 2 minutes and whisk well.
Assembling:
Take a samosa Patti (sheet) and fold it by using flour mixture to the corner.
Now fill it with prepared K&N’s Fajita topping and close the edge using flour mix.
Now firstly dip the samosas in flour batter and then coat with bread crumbs.
Heat oil in a pan and fry samosas until light golden brown.
Serve your tasty crumbed fajita samosas with sauce and enjoy.
Preparation time: 15 minutes
Cooking time: 25 minutes
Serving: 5-6 persons

فجیتا کرمبڈ سموسہ ریسپی
فلنگ بنانے کے اجزاء:
K&N's Fajita Topping حسبِ ضرورت
پیاز 1چوتھائی کپ
شملا مرچ آدھا کپ
پیلی شملا مرچ 1چوتھائی کپ
لال شملا مرچ 1چوتھائی کپ
سبز مرچیں 2کھانے کے چمچ
چِلی سوس 1کھانے کا چمچ
کھانے کا تیل 2کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
اسمبلنگ کے اجزاء:
سموسہ پٹی 1پیکٹ
انڈے 2عدد
بریڈ کرمز حسبِ ضرورت
پانی میں مکس ہوا میدہ 2کھانے کے چمچ
کھانے کا تیل فرائی کے لئے
سویٹ اینڈ سار سوس بنا نے کے اجزاء:
چینی 1چوتھائی کپ
لہسن 1چائے کا چمچ
ادرک 1چائے کا چمچ
کٹی لال مرچیں 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
سیب کا سرکہ 2کھانے کے چمچ
پانی 1چوتھائی کپ
کیچپ 2چائے کے چمچ
کارن سٹارچ اور پانی 2کھانے کے چمچ
فلنگ بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈالیں اور ایک منٹ بھون لیں۔
اب اس میں شملا مرچ، لال شملا مرچ، پیلی شملا مرچ، سبز مرچیں اور چِلی سوس ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔
پھر اس میں K&N's Fajita topping ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں، فلنگ تیار ہے۔
سوس بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں چینی، ادرک، لہسن، کٹی لال مرچ، نمک، سیب کا سرکہ، پانی اور کیچپ ڈال کر پانچ منٹ تک پکائیں۔
اب اس میں کارن سٹارچ اور پانی مکسچر ڈال کر دو منٹ مکس کریں۔
اسمبلنگ:
ایک سموسہ پٹی لیں اور اس میں مکسچر ڈال کر کونے کی طرف فولڈ کرلیں۔
اب ا س میں تیار کی ہوئی فلنگ ڈال کر کناروں کومیدے کے مکسچرسے بند کردیں۔
پھر سموسوں کو پہلے میدے کے بیٹر میں ڈِپ کریں اوربریڈ کرمز میں کوٹ کر لیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے سموسوں کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
مزیدار سموسے تیار ہیں، سوس کے ساتھ سرو کریں۔
تیاری کا وقت: 15منٹ
پکانے کا وقت: 25منٹ
افراد: 5-6

LEAVE A REVIEW