Fajita Kachori Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    5

Research Content

Looking for a easy kachori recipe for today’s Iftar? Make this khasta fajita Kachori to add a perfect crisp and crunch in your Iftar. Give a try to this fajita chicken kachori and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add all-purpose flour, salt, carom seeds, oil and mix it well.Gradually add water and knead medium soft dough. Rest it for 30 minutes.

2 .
In a pan heat oil, add capsicum, onion, green chilies and sauté for 1 to 2 minutes.Then add K&N’s Fajita topping in it and cook for 2 to 3 minutes more.

3 .
Divide the prepared kachori dough into two equal parts.

4 .
Take one ball, flat it, brush with ghee and sprinkle flour in center.Fold it half way to center, brush ghee and sprinkle flour on top again. Repeat the same process.

5 .
Lastly fold it in a book shape, roll it out again and cut rectangular shapes.

6 .
Take one piece, top it with prepared K&N’s Fajita topping, mozzarella cheese and seal it like a ball again.Gently pat the kachori using a rolling pin or hands and deep fry in hot oil.

7 .
Fry on medium low flame until golden brown from both sides.

8 .
Serve fresh Fajita Kachori with ketchup and chili garlic sauce.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں میدہ، نمک، اجوائن اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب تھوڑا تھوڑا کرکے پانی ڈالیں اور نرم ڈو گوندھ لیں۔

2 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں شملا مرچ، پیاز اور سبز مرچیں ڈال کر ایک سے دو منٹ بھون لیں۔اب اس میں ٖفجیتہ ٹوپنگ ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

3 .
پھر کچوڑی ڈو کو دو برابر حصوں میں کاٹ لیں۔

4 .
اب ایک پیڑے کو بیل کر اس پر گھی لگائیں اور اس پر میدہ چھڑک کر درمیان سے فولڈ کرکے گھی لگائیں اور دوبارہ میدہ چھڑکیں۔پھر اسی عمل کو دوبارہ دہرائیں۔

5 .
اب اس کو کتا ب کی شکل میں فولڈ کریں اور چکور شکل میں کاٹ لیں۔

6 .
پھر ایک کچوڑی لیں اس پر ٖفجیتہ ٹوپنگ اور موزریلا چیز ڈال کر گول شکل میں بندکردیں۔

7 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کریں اور درمیانی ہلکی آنچ پر لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک کچوڑیاں فرائی کر لیں۔

8 .
فجیتا کچوری کیچپ یا چِلی سوس کے ساتھ سرو کریں۔

LEAVE A REVIEW