Fajita Kachori Recipe

Research Content

Looking for a easy kachori recipe for today’s Iftar? Make this khasta fajita Kachori to add a perfect crisp and crunch in your Iftar. Give a try to this fajita chicken kachori and share your feedback with us.

Fajita kachori
Ingredients for filling:
K&N's Fajita Topping as required
Mozzarella cheese as required
Oil 1 tbsp
Capsicum (chopped) 1/4 cup
Onion (chopped) 1/4 cup
Green chilies 1 tbsp
Oil for frying
Kachori Dough Ingredients:
Flour 2 cup
Salt 1/2 tsp
Carom seeds 1/4 tsp
Oil 2 tbsp
Water as required
Directions of kachori dough:
In a bowl add all-purpose flour, salt, carom seeds, oil and mix it well.
Gradually add water and knead medium soft dough. Rest it for 30 minutes.
Assembling:
In a pan heat oil, add capsicum, onion, green chilies and sauté for 1 to 2 minutes.
Then add K&N's Fajita topping in it and cook for 2 to 3 minutes more.
Divide the prepared kachori dough into two equal parts.
Take one ball, flat it, brush with ghee and sprinkle flour in center.
Fold it half way to center, brush ghee and sprinkle flour on top again. Repeat the same process.
Lastly fold it in a book shape, roll it out again and cut rectangular shapes.
Take one piece, top it with prepared K&N's Fajita topping, mozzarella cheese and seal it like a ball again.
Gently pat the kachori using a rolling pin or hands and deep fry in hot oil.
Fry on medium low flame until golden brown from both sides.
Serve fresh fajita kachori with ketchup and chili garlic sauce.
Preparation time: 30 minutes
Cooking time: 15 minutes
Serving: 5-6 persons

فجیتا کچوڑی ریسپی
فلنگ بنانے کے اجزاء:
K&N's Fajita حسبِ ضرورت
موزریلا چیز حسبِ ضرورت
کھانے کا تیل 1کھانے کا چمچ
شملا مرچ 1چوتھائی کپ
پیاز 1چوتھائی کپ
سبز مرچیں 1کھانے کا چمچ
کھانے کا تیل فرائی کے لئے
کچوڑی ڈو بنانے کے اجزا:
میدہ 2کپ
نمک آدھا چائے کا چمچ
اجوائن 1چوتھائی چائے کا چمچ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
پانی حسبِ ضرورت
ایک باؤل میں میدہ، نمک، اجوائن اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب تھوڑا تھوڑا کرکے پانی ڈالیں اور نرم ڈو گوندھ لیں۔
اسمبلنگ:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں شملا مرچ، پیاز اور سبز مرچیں ڈال کر ایک سے دو منٹ بھون لیں۔
اب اس میں ٖK&N's Fajita toppingڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔
پھر کچوڑی ڈو کو دو برابر حصوں میں کاٹ لیں۔
اب ایک پیڑے کو بیل کر اس پر گھی لگائیں اور اس پر میدہ چھڑک کر درمیان سے فولڈ کرکے گھی لگائیں اور دوبارہ میدہ چھڑکیں۔
پھر اسی عمل کو دوبارہ دہرائیں۔
اب اس کو کتا ب کی شکل میں فولڈ کریں اور چکور شکل میں کاٹ لیں۔
پھر ایک کچوڑی لیں اس پر K&N's Fajita toppingاور موزریلا چیز ڈال کر گول شکل میں بندکردیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کریں اور درمیانی ہلکی آنچ پر لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک کچوڑیاں فرائی کر لیں۔
کیچپ یا چِلی سوس کے ساتھ سرو کریں۔
تیاری کا وقت: 30منٹ
پکانے کا وقت: 15منٹ
افراد: 5-6

LEAVE A REVIEW