Recipes

More

Fried Chicken Drumsticks Pakora Recipe

Fried Chicken Drumsticks Pakora Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    3

Crispy and Juicy Fried Chicken Drumsticks Pakora are worth a try this Ramzan. This Drumstick Pakora recipe is super easy and fancy to accompany you at your tea-time and iftar. Try out this Fried Chicken Recipe and do share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Marination:
Ingredients for Batter:
Ingredients for Chicken Drumsticks Pakora:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add yogurt, ginger garlic paste, salt, red chili powder, turmeric powder, black pepper powder, cumin powder, coriander powder, chaat masala, hot sauce, vinegar, oil and mix well.

2 .
Take chicken legs and place deep cuts on them with knife.

3 .
Marinate them in prepared marinade for 30 minutes. Set aside.

4 .
In a bowl add eggs, gram flour, flour, salt, red chili powder, white pepper powder, coriander powder, milk and mix well. Set aside.

5 .
In a pot add marinated chicken and water. Mix gently until changes color.

6 .
Cover with lid and steam on low flame until water evaporates.

7 .
Now take the steam chicken and dip in prepared batter.

8 .
Deep fry until golden brown in color and chicken is cooked through.

9 .
Your Chicken Drumsticks Pakora is ready. Serve with ketchup and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن میرینیشن بنانے کے لئے ایک باؤل میں دہی، ادرک لہسن پیسٹ، نمک، سرخ مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، چاٹ مصالحہ، ہاٹ سوس، سرکہ اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

2 .
اب چھڑی سے چکن لیگز پر کٹ لگائیں۔

3 .
چکن لیگز کو تیار کیا ہوئی میرینیشن میں ڈال کر تیس منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

4 .
بیٹر بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، بیسن، میدہ، نمک، سرخ مرچ پاؤڈر، سفید مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر اور دودھ ڈا ل کر اچھی طرح مکس کر کے سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
چکن ڈرم اسٹکس پکوڑا بنانے کے لئے ایک باؤل میں میرینیٹ کیا ہوا چکن اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

6 .
اب ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر پانی خشک ہونے تک دم پر رکھیں۔

7 .
سٹیم کئے ہوئے چکن کو تیار کئے ہوئے بیٹر میں ڈال دیں۔

8 .
اب چکن کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

9 .
مزیدار فرائیڈ چکن ڈرم اسٹکس تیار ہیں۔

Recipe Tips