Recipes

More

Fruit Jelly Recipe | Watermelon | Kiwi | Mangoe | Fruit Pudding Dessert

Fruit Jelly Recipe | Watermelon | Kiwi | Mangoe | Fruit Pudding Dessert

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    2

Learn how to make Fruit Jellies, an ultimate gift of summers. These small sweet treats are super easy to make and perfect for all fruit lovers. Make these Fruit Jellies at your home today and surprise your family. Do not forget to share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for watermelon jelly:
Ingredients for Kiwi Jelly:
Ingredients for Mango Jelly:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add watermelon pulp and blend into puree.

2 .
Pour the puree in a preheated pan and add sugar and red food color. Cook until starts to simmer. Now add slurry and cook for 2 minutes or until thickens in consistency.

3 .
Let it cool at room temperature. Pour the jelly mixture in a glass mould and refrigerate for 6-8 hours. Sprinkle desiccated coconut over the jelly and serve. Your watermelon jelly is ready.

4 .
In a blender add kiwi pulp and blend into puree.

5 .
Pour the puree in a preheated pan and add sugar and green food color. Cook until starts to simmer. Now add slurry and cook for 2 minutes or until thickens in consistency.

6 .
Let it cool at room temperature. Pour the jelly mixture in a glass mould and refrigerate for 6-8 hours. Sprinkle desiccated coconut over the jelly and serve. Your kiwi jelly is ready.

7 .
In a blender add mango pulp and blend into puree.

8 .
Pour the puree in a preheated pan and add sugar. Cook until starts to simmer. Now add slurry and cook for 2 minutes or until thickens in consistency.

9 .
Let it cool at room temperature. Pour the jelly mixture in a glass mould and refrigerate for 6-8 hours.

10 .
Sprinkle desiccated coconut over the jelly and serve. Your mango jelly is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
تربوز جیلی بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں تربوز کا گودا ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔

2 .
اب اسے پہلے سے گرم پین میں ڈالیں اور اس میں چینی اورکھانے کا رنگ ڈال کر ابلنے تک پکائیں۔پھر اس میں سلری ڈال کر دو منٹ تک یا گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

3 .
پھر اسے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔اب جیلی مکسچر کو گلاس مولڈ میں ڈال کر چھ سے آٹھ گھنٹے فریج میں رکھ دیں۔ پھر اس جیلی پرناریل چھڑک کر سرو کریں۔ تربوز جیلی تیار ہے۔

4 .
کیوی جیلی بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں کیوی کا گودا ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں

5 .
اب اسے پہلے سے گرم پین میں ڈالیں اور اس میں چینی اورکھانے کا رنگ ڈال کر ابلنے تک پکائیں۔پھر اس میں سلری ڈال کر دو منٹ تک یا گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

6 .
پھر اسے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔اب جیلی مکسچر کو گلاس مولڈ میں ڈال کر چھ سے آٹھ گھنٹے فریج میں رکھ دیں۔ پھر اس جیلی پرناریل چھڑک کر سرو کریں۔کیوی جیلی تیار ہے۔

7 .
آم کی جیلی بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں آم کا گودا ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔

8 .
اب اسے پہلے سے گرم پین میں ڈالیں اور اس میں چینی اورکھانے کا رنگ ڈال کر ابلنے تک پکائیں۔پھر اس میں سلری ڈال کر دو منٹ تک یا گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

9 .
پھر اسے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔اب جیلی مکسچر کو گلاس مولڈ میں ڈال کر چھ سے آٹھ گھنٹے فریج میں رکھ دیں۔

10 .
پھر اس جیلی پرناریل چھڑک کر سرو کریں۔آم کی جیلی تیار ہے۔

Recipe Tips