Gola Kabab Biryani Recipe

  • PREP TIME
    16
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    5

Gola Kabab Biryani recipe is a treat for biryani lovers, its full of aroma and cooked with chicken mince kabab. A recipe which is more flavoursome now with Shan Ginger Garlic Paste. Give this deliciously aromatic gola kabab biryani recipe a try and share your feedback with us.
You can find more similar recipes like Gola Kabab Pulao , Cheesy Mutton Gola Kabab on SooperChef

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl mix chicken mince, salt, onion, red chili powder, cumin powder, coriander powder, garam masala powder, turmeric powder, coriander, mint, green chilies, ginger garlic paste and ghee. Refrigerate the mixture for 2 hours at least.

2 .
Take some mince mixture, thread them on steel skewers and make small round kababs. Pull them out and place on a plate.

3 .
Heat oil in a frying pan and fry your kababs in it until they are 50% cooked. Dish them out and set aside.

4 .
Simmer water in a pot, add salt, vinegar, cumin seeds, star anise, curry leaves, cinnamon stick, rice and boil until rice is 80% cooked. Drain and set aside.

5 .
In another pan heat oil, add cumin seeds and sauté for a minute. Then add onion, ginger garlic paste and cook for another 2 to 3 minutes.

6 .
Add tomato puree, green chilies, salt, red chili powder, red chili flakes, coriander powder, cumin powder, turmeric powder and cook until gravy leaves oil.

7 .
Then add prepared kabab, dried plum, yogurt and cook on low flame for 7 to 10 minutes or until gravy is thick.

8 .
Finally, in a pot spread layer of gravy, cover it with boiled rice, top it again with gravy, then rice and garnish. Drizzle food color on top, add some more garnish and water.

9 .
Cover the lid and let it simmer on low flame for 10 to 15 minutes. Your gola kabab biryani is ready.

10 .
Serve your delicious gola kabab biryani with raita and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں چکن قیمہ، نمک،پیاز، لال مرچ پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، دھنیا، پودینہ، سبز مرچیں، گھی اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے اس مکسچر کو دو گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔

2 .
اب لوہے کی سیخوں پر تیار کیا ہوا قیمے کا مکسچر لگا کر گول کباب بنا لیں اور پلیٹ میں رکھ دیں۔

3 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے کبابوں کو پچاس فیصد پکنے تک پکائیں۔

4 .
اب یک برتن میں پانی، نمک، سرکہ، ذیرہ، بادیان، کڑی پتا، دار چینی اور چاول ڈال کر اسی فیصد پکنے تک ابال لیں۔

5 .
پھر ایک دوسرے پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ذیرہ ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔ اب اس میں پیاز اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

6 .
اب اس میں پسے ہوئے ٹماٹر، سبز مرچیں، نمک،لال مرچ پاؤڈر، کٹی لا ل مرچیں، دھنیا پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر اور ہلدی پاؤڈر ڈال کر آئل اوپر آنے تک پکا لیں۔

7 .
پھر اس میں تیار کئے کباب، خشک آلو بخارا اور دہی ڈال کر سات سے دس منٹ پکائیں۔

8 .
اب ایک برتن میں تیار کی ہوئی گریوی ڈال کر چاولوں کی تہہ لگائیں۔پھر دوبارہ گریوی اور چاولوں کی تہہ لگا کر گارنش کریں۔اب کھانے کا رنگ ڈال کر تھوڑی سی اور گارنش کریں اور پانی ڈالیں۔

9 .
پھر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ دم پر رکھ دیں۔

10 .
مزیدار گولا کباب بریانی تیار ہے۔

LEAVE A REVIEW