Gulab Jamun Custard Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    5

Research Content

Eid-ul-Fitr is all about sweet dishes. Custard gulab jamun a unique and flavorsome dessert recipe to try this Eid. A combo of two most liked desserts makes it a whole new combo if deliciousness. Give this custard gulab jamun recipe a try and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add khoya, flour, semolina, baking powder, milk, cardamom powder and mix well. Knead the dough until it soft and all ingredients are well combined.

2 .
Now Make small round shape balls.

3 .
Ten deep fry until golden brown on low medium flame until double in size.

4 .
In a pan add sugar, water, green cardamoms, lemon juice and stir well. Cook for about 6 to 8 minutes until it’s slightly thick in consistency.

5 .
Dip your prepared gulab jamun in this sugar syrup.

6 .
In a pan add milk and let it simmer. Add sugar, stir and add custard mixture.Keep on stirring until its reach your desired consistency for about 7 to 8 minutes. Cool it down on room temperature.

7 .
In a serving dish add prepared custard and place gulab jamun on top. Garnish them with pistachio, almonds and serve.

8 .
Your Tasty Gulab Jamun Custard is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں کھویا، میدہ، سوجی، بیکنگ پاؤڈر، دودھ اور الائچی پاؤڈر ڈال کر تمام اجزاء اچھی طرح مکس کرکے نرم ڈو گوندھ لیں۔

2 .
اب اس ڈو کےچھوٹے چھوٹے پیڑے بنا لیں ۔

3 .
پھر ان کو درمیانی ہلکی آنچ پر گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

4 .
ایک پین میں چینی، پانی، سبز الائچی اور لیموں کا رس ڈال کر چھ سے آٹھ منٹ پکائیں۔

5 .
اب تیار کئے ہوئے گلاب جامن اس سیرپ میں ڈِپ کریں۔

6 .
ایک پین میں دودھ ڈال کر ابلنے دیں۔اب اس میں چینی اور کسٹرڈ مکسچر ڈال کر اچھی طرح مکس کرتے جائیں۔

7 .
ایک پین میں دودھ ڈال کر ابلنے دیں۔اب اس میں چینی اور کسٹرڈ مکسچر ڈال کر اچھی طرح مکس کرتے جائیں۔

8 .
مزیدار گلاب جامن کسٹرڈ تیار ہے۔

RECIPE REVIEWS

Avarage Rating: ( 5 )
Total Reviews:(02)
  • Comment

    Sabiha

    your recipes are very good i tryid many recipes.love it.

    • 5 / 5

LEAVE A REVIEW