Recipes

More

Gulab Jamun Mousse Recipe

Gulab Jamun Mousse Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Gulab Jamun Mousse made with Wall's King K & Pista is a quick and tempting dessert to satisfy your sweet tooth. The creamy mousse with Gulab Jamun is an ultimate treat to taste buds. Try out this mouth watering Gulab Jamun Mousse and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Gulab Jamun:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add khoya, flour, semolina, baking powder, cardamom powder. Mix all ingredients. Add lukewarm milk and knead a smooth and soft dough.

2 .
Make 12 g dough balls from the dough. Note: make sure there is no crack on the surface of the balls or they will crack open while frying.

3 .
Heat oil in a pan, add prepared dough balls, and fry over medium-low heat for 6-7 minutes or until golden brown. Note: the dough ball should immediately come upwards when added to oil. If it doesn’t, it means the oil is not hot enough, and if the dough ball turns brown immediately, it means the oil is too hot.

4 .
Take out the prepared gulab jamun and let them cool at room temperature. Add them in warm sugar syrup for 2 hours or until used.

5 .
Whip whipping cream in a large bowl until fluffy and soft peaks form.

6 .
Add Wall’s Pista Ice-Cream and beat again until fully mixed.

7 .
Add gelatin and fold with spatula until fully incorporated. Refrigerate for 1 hour.

8 .
In mousse glass, add prepared gulab jamun, pistachios, and pistachio mouse. Top it with scoop of king kulfa before serving and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
گلاب جامن بنانے کے لئے ایک باؤل میں کھویا، میدہ، سوجی، بیکنگ پاؤڈراور الائچی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور نیم گرم دودھ نرم ڈو گوندھ لیں۔

2 .
اب اس ڈو سے بارہ گرام کے پیڑے بنائیں۔

3 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں تیار کی ہوئی بالز کو ہلکی آنچ پر چھ سے سات منٹ یا گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

4 .
اب گلاب جامن کو آئل سے نکال کر ٹھنڈا ہونے دیں اور دو گھنٹے گرم گرم شوگر سیرپ میں ڈال دیں۔

5 .
پستہ موس بنانے کے لئے ایک بڑے باؤل میں وہپنگ کریم ڈال کر اچھی طرح وہپ کر لیں۔

6 .
اب اس میں پستہ آئسکریم ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔

7 .
پھر اس میں جیلٹن ڈال کر سپاچولا سے اچھی طرح فولڈ کر یں اور ایک گھنٹہ فریج میں رکھ دیں۔

8 .
اب ایک موس گلاس میں تیار کئے ہوئے گلاب جامن، پستہ، پستہ موس ڈالیں اور کنگ قلفہ رکھ دیں اور سرو کریں۔

Recipe Tips