Recipes

More

×

Hyderabadi Dulhan Paratha Recipe

Hyderabadi Dulhan Paratha Recipe

  • PREP TIME
    60
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    6

Dulhan Paratha is one of the famous Hyderabadi Street Food and must-try recipe in your breakfast and lunch. This delicious combo of chicken filling stuffed in Lacha Paratha, served with drumsticks is completely irresistible. Treat your tastebuds with this unique Dulhan Paratha and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Dough:
Ingredients for drumsticks:
Ingredients for Chicken Filling:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, eggs, salt, baking powder, powdered milk, yogurt, oil and water and knead a smooth dough. Grease with oil, cover with cloth and let it rest for 15-20 minutes.

2 .
In a bowl add yogurt, oil, paprika powder, garlic powder, lemon juice, black pepper powder, salt, garam masala powder and ginger garlic paste. Mix it well.

3 .
Take chicken leg pieces, place cuts on them knife and marinate them in prepared marinade. Marinate chicken leg pieces for 30 minutes to 2 hours.

4 .
In a pan heat oil and add marinated chicken, cook until changes color. Add water, cover and cook for 10-12 minutes or until water evaporates.

5 .
In a pot heat oil and add cooked chicken drumsticks, fry for 2-3 minutes or until golden and crispy. Your chicken drumsticks are ready. Set aside.

6 .
In a pan heat oil and add onion. Cook until soft and translucent. Now add boiled chicken, red chili powder, black pepper powder, red chili flakes, white pepper powder, cumin seeds, garam masala powder, salt, paprika powder, coriander powder, turmeric powder and green chilies. Cook for 1-2 minutes. Now add yogurt and cook for another 1-2 minutes. Set aside.

7 .
Take the prepared dough and divide into 6 parts. Take one part, make the dough ball, and roll it out into flat circle. Spread ghee on it, dust flour and fold it into rectangle shape while spread ghee and dusting flour on every fold.

8 .
Roll it out into flat rectangle. Now pick the corners of the flattened dough and combine them together making a dough ball again.

9 .
Roll it out again into flat circle. Depp fry it in oil until crispy and golden brown in color. Your paratha is ready.

10 .
Now take the prepared paratha, cut it open from one side, and fill the prepared chicken filling inside. Place chicken drumstick on top with sliced veggies, sprinkle chaat masala on top and serve. Your Dulhan Paratha is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، انڈے، نمک، بیکنگ پاؤڈر، پاؤڈرڈ ملک، دہی، کھانے کا تیل اور پانی ڈال کر ڈو گوندھ لیں۔اب اس ڈو کو آئل سے گریس کر کے کپڑے سے ڈھک کر پندرہ سے بیس منٹ رکھ دیں۔

2 .
ڈرم اسٹکس بنانے کے لئے ایک باؤ ل میں دہی، کھانے کا تیل، پیپریکا پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، لیموں کا رس، کالی مرچ پاؤڈر، نمک، گرم مصالحہ پاؤڈر اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

3 .
اب چکن لیگ پیس لے کر ان پر چھڑی سے کٹ لگائیں اور تیار کی ہوئی میرینیشن لگائیں اور تیس سے دو گھنٹے میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

4 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کیا ہوا چکن ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔اب اس میں پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر دس سے بارہ منٹ پکنے دیں۔

5 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پکی ہوئی چکن ڈرم اسٹکس ڈال کر دو سے تین منٹ یا گولڈن ہونے تک فرائی کر لیں۔چکن ڈرم اسٹکس تیار ہیں۔

6 .
چکن فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈا ل کر نر م ہونے تک پکائیں۔اب اس میں ابلا ہوا چکن، سرخ مرچ پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، کٹی سرخ مرچیں، سفید مرچ پاؤڈر، ذیرہ، گرم مصالحہ پاؤڈر، نمک، پیپریکا پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر اور سبز مرچیں ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب اس میں دہی ڈال کر مزید ایک سے دو منٹ پکا کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

7 .
اسمبلنگ کے لئے تیار کی ہوئی ڈو کو چھ برابر حصوں میں کاٹ لیں۔اب پیڑے بنا کر بیلنے سے گول شکل میں بیل لیں۔پھر اس پر گھی پھیلاکر میدہ چھڑکیں اور مستطیل کی شکل میں فولڈ کر لیں۔

8 .
اب لمبی مستطیل کی شکل میں بیل کر پیڑا بنا لیں۔

9 .
پھر دوبارہ لمبائی میں بیل کر گرم گرم تیل میں کرسپی اور گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔پراٹھا تیار ہے۔

10 .
اب تیار کیا ہوا پراٹھا لے کر اس پر ایک سائیڈ سے کٹ لگائیں اور اس میں تیار کی ہوئی فلنگ بھر دیں۔پھر اس پر چکن ڈرم اسٹکس، کٹی ہوئی سبز یاں رکھ کر چاٹ مصالحہ چھڑ ک دیں۔ دلہن پراٹھا تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More