Kachori Recipe With BBQ Smokey Flavor

Research Content

Kachori Recipe with BBQ Smokey Flavor is easier than you think with the perfect kachori crispy. Make the perfect crunchy kachori at home with smokey BBQ flavor which is irritable. Give this Kachori Recipe With BBQ Smokey Flavor a try and do share your feedback with us.

Ingredients:
500g All-purpose flour
1 tsp Salt
1/4 tsp Baking soda
1 tbsp Ghee
500g Chicken mince
1 cup Onion (chopped)
1/2 cup Tomato (chopped)
1/2 cup Capsicum (chopped)
1/2 cup Carrot (chopped)
2 tbsp Green chilies (chopped)
1/4 cup Coriander (chopped)
Salt to taste
1 tbsp Red chili flakes
1 tsp Cumin powder
1 tsp Coriander powder
1 tbsp Ginger garlic paste
Coal for smoke
Direction:
In a bowl add flour, salt, baking soda, ghee and mix it well.
Gradually add water and knead a medium soft. Set aside.
Take dough, flat it, brush with ghee and sprinkle flour in center.
Fold it half way to center, brush ghee and sprinkle flour on top again. Repeat the same process.
Lastly fold it in a rectangular shape, cover with cling and refrigerate for 30 minutes at least.
Heat oil in a pan, add ginger garlic paste, tomatoes and sauté it for a minute.
Add onion, chicken mince and cook for 3 to 4 minutes.
Then add red chili flakes, cumin powder, coriander powder, salt, carrots, green chilies and cook for 3 to 4 minutes.
Lastly add coriander and mix well. Heat a piece of coal and smoke the cooked mince.
Take dough, roll it out and cut in rectangular pieces.
Take one pieces fill it with cooked mince, apply water on corners and close it making a ball shape. Tap gently in your hand to flatten a bit.
Heat oil in a pan, deep fry kachories on medium low flame until light golden brown.
Tasty and crispy smoky kachori are ready to serve.
Preparation time: 15 minutes
Cooking time: 30 minutes
Serving: 4-5 persons

کچوڑی ریسپی وِد باربی کیو سموکی فلیور
اجزاء:
میدہ 500گرام
نمک 1چائے کا چمچ
بیکنگ سوڈا 1چوتھائی چائے کا چمچ
گھی 1کھانے کا چمچ
چکن قیمہ 500گرام
پیاز 1کپ
ٹماٹر آدھا کپ
شملا مرچ آدھا کپ
گاجر آدھا کپ
سبز مرچیں 2کھانے کے چمچ
دھنیا 1چوتھائی کپ
نمک حسبِ ذائقہ
کٹی لال مرچیں 1کھانے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
کوئلہ حسبِ ضرورت
ترکیب:
ایک باؤل میں میدہ، نمک، بیکنگ سوڈا اور گھی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب تھوڑا تھوڑا کر کے پانی ڈالیں اور نرم ڈو گوندھ لیں۔
پھر ڈو بیل کراس پر گھی لگائیں اور درمیان میں میدہ چھڑکیں۔
اب درمیان سے فولڈ کر کے برش سے گھی لگائیں اور اس پر میدہ چھڑ ک کر یہی عمل دوبارہ دہرائیں۔
پھر آخر میں چکو ر شکل میں فولڈ کر کے کلنگ سے بند کر دیں اور تیس منٹ فریج میں رکھ دیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ادرک لہسن پیسٹ اور ٹماٹر ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔
پھر اس میں پیاز اور چکن قیمہ ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔
اب اس میں کٹی لال مرچیں، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، نمک، گاجریں اور سبز مرچیں ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔
پھر آخر میں دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب کوئلہ گرم کرکے قیمے کو دھواں دیں۔
پھر ڈو لیں اور چکور شکل میں کاٹ لیں۔
اب ایک چکور پیس لے کر اس میں پکا ہوا قیمہ ڈالیں اور کناروں پر پانی لگا کر گول شکل کی کچوڑی بنا لیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے کچوڑیوں کو درمیانی ہلکی آنچ پر لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کریں۔
تیاری کا وقت: 15منٹ
پکانے کا وقت: 30منٹ
افراد: 4-5عدد

LEAVE A REVIEW