Kachori Recipe With BBQ Smokey Flavor

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Research Content

Kachori Recipe with BBQ Smokey Flavor is easier than you think with the perfect kachori crispy. Make the perfect crunchy kachori at home with smokey BBQ flavor which is irritable. Give this Kachori Recipe With BBQ Smokey Flavor a try and do share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, baking soda, ghee and mix it well. Gradually add water and knead a medium soft. Set aside.

2 .
Take dough, flat it, brush with ghee and sprinkle flour in center.

3 .
Fold it half way to center, brush ghee and sprinkle flour on top again. Repeat the same process.

4 .
Lastly fold it in a rectangular shape, cover with cling and refrigerate for 30 minutes at least.

5 .
Heat oil in a pan, add ginger garlic paste, tomatoes and sauté it for a minute. Add onion, chicken mince and cook for 3 to 4 minutes. Then add red chili flakes, cumin powder, coriander powder, salt, carrots, green chilies and cook for 3 to 4 minutes. Lastly add coriander and mix well.

6 .
Now Heat a piece of coal and smoke the cooked mince.

7 .
Take dough, roll it out and cut in rectangular pieces.

8 .
Take one pieces fill it with cooked mince, apply water on corners and close it making a ball shape. Tap gently in your hand to flatten a bit.

9 .
Heat oil in a pan, deep fry kachories on medium low flame until light golden brown.

10 .
Tasty and crispy BBQ Kachori are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں میدہ، نمک، بیکنگ سوڈا اور گھی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب تھوڑا تھوڑا کر کے پانی ڈالیں اور نرم ڈو گوندھ لیں۔

2 .
پھر ڈو بیل کراس پر گھی لگائیں اور درمیان میں میدہ چھڑکیں۔

3 .
اب درمیان سے فولڈ کر کے برش سے گھی لگائیں اور اس پر میدہ چھڑ ک کر یہی عمل دوبارہ دہرائیں۔

4 .
پھر آخر میں چکو ر شکل میں فولڈ کر کے کلنگ سے بند کر دیں اور تیس منٹ فریج میں رکھ دیں۔

5 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ادرک لہسن پیسٹ اور ٹماٹر ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔پھر اس میں پیاز اور چکن قیمہ ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔اب اس میں کٹی لال مرچیں، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، نمک، گاجریں اور سبز مرچیں ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔پھر آخر میں دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

6 .
اب کوئلہ گرم کرکے قیمے کو دھواں دیں۔

7 .
پھر ڈو لیں اور چکور شکل میں کاٹ لیں۔

8 .
اب ایک چکور پیس لے کر اس میں پکا ہوا قیمہ ڈالیں اور کناروں پر پانی لگا کر گول شکل کی کچوڑی بنا لیں۔

9 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے کچوڑیوں کو درمیانی ہلکی آنچ پر لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کریں۔

10 .
مزیدار کچوڑی تیار ہے۔

LEAVE A REVIEW