Kalay Chanay Ka Pulao Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    4

Kalay Chanay ka pulao is easy to make and very delicious in taste. A dish which is almost everyone’s favorite. Give this kalay chanay ka pulao recipe a try and share your feedback with us.
You can find more similar recipes like Chana Biryani , Chana Pulao , Kofta Chana on SooperChef.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chickpeas, water and soak them overnight.

2 .
In a blender add mint, coriander, salt, lemon juice, green chilies, cumin seeds, garlic cloves and blend into a smooth paste. Your mint chutney is ready.

3 .
In a bowl add yogurt, mint chutney, salt, cumin seeds, cucumber and mix them well. Your cucumber raita is ready. Set aside.

4 .
In a pan of slightly salty water add soaked chickpeas and boil until black chickpeas get fully cooked for at least 30 to 40 minutes.

5 .
In a pan heat oil, add onion and fry until light brown. Add whole spices and cook for a minute.

6 .
Add ginger garlic paste, tomato, green chilies and cook for 2-3 minutes more.Then add salt, chili powder, turmeric and cook for 2 to 3 minutes or until oil separate.

7 .
Now add boiled chickpeas and cook for 4 to 5 minutes. Add water and bring itto boil.

8 .
Lastly add soaked rice and let it cook until water evaporates and it starts bubbling. Cover and cook on low heat for 8 to 10 minutes.

9 .
Serve tasty kalay chanay pulao with refreshing cucumber mint raita.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک برتن میں کالے چنے پانی میں رات بھر بھگو کررکھ دیں۔

2 .
اب ایک بلینڈر میں پودینہ، دھنیا، نمک، لیموں کا رس، سبز مرچیں، ذیرہ اور لہسن کی جویں ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔

3 .
پھر ایک باؤل میں دہی، پودینہ چٹنی، نمک، ذیرہ اور کھیرا ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں، رائتہ تیا رہے۔

4 .
اب ایک برتن میں نمک، پانی اور چنے ڈال کر اچھی طرح تیس سے چالیس منٹ پکنے تک ابال لیں۔

5 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر لائٹ براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔اب اس میں ثابت مصالحے ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

6 .
اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ، ٹماٹر اور سبز مرچیں ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔پھر اس میں نمک، چِلی پاؤڈر اور ہلدی ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں یا جب تک آئل اوپر آجائے۔

7 .
پھر اس میں ابلے ہوئے چنے ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں اور پانی ڈال کر ابلنے دیں۔

8 .
اب آخر میں بھگوئے ہوئے چاول ڈالیں اور پکنے دیں۔پھر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر آٹھ سے دس منٹ پکائیں۔

9 .
مزیدار کالے چنے کا پلاؤ تیار ہے۔

LEAVE A REVIEW