Recipes

More

Keema Bharay Baingan Recipe

Keema Bharay Baingan Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

Presenting a unique and delicious recipe Keema Bharay Baingan to try out this weekend. Give try to this exceptionally tasty Keema Bharay Baingan and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take an eggplant and cut its cap, then scoop out the inner part of the eggplant a set aside. Do it with all the eggplants. (Keep the caps save for use later.)

2 .
Take water in a bowl and add salt to it. Whisk until the salt has dissolved. Soak the eggplants in this water until used.

3 .
Now, heat oil in pre-heated pot. Add onions and cook until they get soft and translucent. Add cumin, black peppercorns and ginger garlic paste and cook for a minute.

4 .
Add mince and let it cook until it changes its color. Add tomatoes and green chilies and mix well. Add water and Cover with lid and cook on medium low flame until 80% water has evaporated.

5 .
Now, add all the spices and cook for 10-15 minutes or until the water has evaporated completely.

6 .
Take half of the cooked qeema out of the pan and keep aside. While in the rest add some water and let it form gravy.

7 .
Take the eggplants out of the water and pat fry and fill the qeema in the hollow spaces. Cover the tops with the caps.

8 .
Place them in the cooked qeema gravy, cover with lid and steam for 10-12 minutes.

9 .
Serve immediately with rice or roti.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بینگن کو ڈنڈی کی طرف سے کاٹ لیں اور درمیان سے گودا نکال کر سائیڈ پر رکھ دیں (بعد میں استعمال کے لئے بینگن کی ڈنڈیاں رکھ لیں)۔

2 .
اب ایک باؤل میں پانی اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور اس میں بینگن بھگو کر رکھ دیں۔

3 .
پھر ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈالیں اور کچھ دیر پکا لیں۔اب اس میں ذیرہ، ثابت کالی مرچیں اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

4 .
اب اس میں قیمہ ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں ٹماٹر اور سبز مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

5 .
پھر اس میں تمام مصالحے ڈال کر دس سے پندرہ منٹ یا پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

6 .
اب بینگنوں کو پانی سے نکال کر خشک کر لیں اور ان میں قیمہ بھر کر دوبارہ ڈنڈی رکھ کر ڈھک دیں۔

7 .
اب برتن سے آدھا قیمہ نکا ل کر سائیڈ پر رکھ دیں اور اس میں تھوڑا پانی ڈال کر گریوی بنا لیں۔

8 .
اب ان کو پکی ہوئی قیمہ گریوی میں رکھیں اور ڈھکن سے ڈھک کر دس سے بارہ منٹ پکائیں۔

9 .
نان یا روٹی کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips