Recipes

More

Keema Pyaz with Paratha Recipe

Keema Pyaz with Paratha Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

Delicious and appetizing Keema Pyaz is here to accompany you in your sehri this Ramzan. Serve this with Paratha and treat yourself with this nutritious sehri before a long iftar. Give this Keema Pyaz a try and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Pyaz Keema:
Ingredients for Paratha:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat oil and add beef mince. Cook until water dries out and mince changes color.

2 .
Add ginger garlic paste, tomatoes, red chili powder, salt, turmeric powder, cumin powder, coriander powder and cook for 4-5 minutes. Cover and cook for 10-15 minutes.

3 .
Now add yogurt and mix well. Add 3/4 cup water and cook for 2-3 minutes. Add 1/2 cup of water and cook for 1-2 minutes. Add 3/4 cup of water and cook until oil separates.

4 .
Now add black pepper powder, garam masala and give it a good mix. Add onion and Cook for 5 minutes. Garnish it with coriander and green chilies. Your Keema Pyaz is ready.

5 .
In a bowl add wheat flour, all-purpose flour, salt, ghee, water and knead a soft and smooth dough. Let it rest for 20 minutes.

6 .
Take the prepared dough, make 4 dough balls. Take one dough ball and roll out into flat circle. Brush ghee on it and fold it. Knead it again into roti shape.

7 .
Cook it on preheated pan until golden brown and fully done from each side. Brush ghee and cook until golden brown in color.

8 .
Your paratha is ready to be served with Pyaz Qeema. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
قیمہ پیاز بنانے کے لئے ایک پین میں تیل گرم کرکے اس میں بیف قیمہ ڈال کر پانی خشک ہونے اور قیمے کا رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ، ٹماٹر، لال مرچ پاؤڈر، نمک، ہلدی پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر ڈال کرچار سے پانچ منٹ تک پکائیں اور ڈھکن سے ڈھک کر دس سے پندرہ منٹ پکنے دیں۔

3 .
پھر اس میں دہی ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے اس میں تین چوتھا ئی کپ پانی ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس میں آدھا کپ پانی ڈال کر مزید ایک سے دو منٹ پکائیں۔

4 .
اب اس میں کالی مرچ پاؤڈر اور گرم مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور پیاز ڈال کر پانچ منٹ تک پکائیں۔ہر ا دھنیا اور ہری مرچ سے گارنش کریں۔قیمہ پیاز تیار ہے۔

5 .
پراٹھا بنانے کے لئے ایک باؤل میں گندم کا آٹا،میدہ، نمک، گھی اورپانی ڈال کر نرم اڈوگوندھ لیں اور بیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
اب گوندھی ہوئی ڈو کے چار پیڑے بنا لیں اور پیڑوں کو لمبائی میں بیل لیں۔اب اس پر برش سے گھی لگائیں اور فولڈکر کے دوبارہ روٹی کی شکل میں بیل لیں۔

7 .
پہلے سے گرم پین پر ہر سائیڈ سے گولڈن براؤن ہونے تک اچھی طرح پکالیں۔

8 .
مزیدار پراٹھے تیار ہیں، قیمہ پیاز کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips