Recipes

More

Keema Stuffed Aloo Cutlets Recipe

Keema Stuffed Aloo Cutlets Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

Keema Stuffed Aloo Cutlets are the perfect snack for your teatime and kids lunchbox. This nutritious snack is all you want for your kids to have. Try out this crispy Keema Stuffed Aloo Cutlets and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add mince, ginger garlic paste, onion, tomatoes, green chilies, yogurt, salt, red chili powder, red chili flakes, coriander, cumin and mix well. Rest for 30 minutes.

2 .
Heat oil in a pan and add marinated mince and cook until changes color and releases water. Cover with lid and cook on low flame until water dries out.

3 .
Take off lid and cook for another 2-3 minutes. Turn off flame and let it cool at room temperature. Add fresh coriander and give it a good mix. Set aside.

4 .
In a pot heat water and add peeled potatoes, boil them until tender. Strain and cool them down. Mash the potatoes and add salt, black pepper, red chili flakes, coriander, green chilies and mix well. Set aside.

5 .
Now take the mashed potatoes on the palm of your hand and flatten them, place cooked mince on it and seal it with outer edges of the mashed potatoes.

6 .
Now dip it in beaten egg, coat with bread crumbs and set aside.

7 .
Heat oil in a frying pan and shallow fry each side until crispy and golden brown.

8 .
Your Keema stuffed cutlets are ready. serve them with ketchup.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
قیمہ مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں قیمہ، ادرک لہسن پیسٹ، پیاز، ٹماٹر، سبز مرچیں، دہی، نمک، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، دھنیا اور ذیرہ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور تیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کیا ہوا قیمہ ڈال کر رنگ بدلنے تک پکائیں اور ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

3 .
پھر چولہا بند کرکے مزید دو سے تین منٹ پکاکر چولہا بند کرکے ٹھنڈاہونے دیں اوراس پر تازہ دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

4 .
پٹاٹو مکسچر بنانے کے لئے ایک برتن میں چھِلے ہوئے آلو ڈال کر ابال لیں اور چھان کر ٹھنڈا ہونے دیں۔اب تمام آلوؤں کو اچھی طرح کوٹ لیں اور اس میں نمک، کالی مرچ، کٹی لال مرچیں، دھنیا اور سبز مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

5 .
اسمبلنگ کے لئے اپنے ہاتھوں میں آلوؤں کا مکسچر لے کر گول شکل کی ٹکی بنا لیں اور اس میں پکا ہوا قیمہ رکھ کر سائیڈ کے کناروں کو آلوؤں کے مکسچر سے بند کر دیں۔

6 .
اب ان پر انڈہ لگائیں اور بریڈ کرمز میں کوٹ کر لیں۔

7 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے ان کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

8 .
مزیدار قیمہ سٹفڈ آلو کٹلٹس تیار ہیں۔

Recipe Tips