Recipes

More

Khao Suey Recipe

Khao Suey Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Indulge in the Ultimate Comfort Food with SooperChef's Chicken Khao Suey Recipe - Easy, Delicious, and Packed with Aromatic Spices!

 Ingredients

Ingredients for Yellow Curry:
Ingredients for Meat Curry:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and bring it to a boil. Add salt and mix it well. Add Kolson Spaghetti and cook for 10-12 mins or until 80% done.

2 .
Drain water and rinse under cold running water. Add oil and mix it well. Set aside.

3 .
In a bowl add yogurt, gram flour, water and mix it well. Then add Kolson Khowsuey Yellow Curry Masala.

4 .
In a pan heat oil and add the prepared mixture to cook. Cook over low flame until it slightly thickens. Set aside. Note: Add 2 tbsp of desiccated coconut or milk powder to make it more delicious.

5 .
In a pan heat oil and add ginger paste, garlic paste, and cook for a few seconds. Add onion and cook until starts to turn brown.

6 .
Now add Kolson Khowsuey Yellow Curry Masala and tomatoes. Cook until tomatoes get soft.

7 .
Now add chicken and cook until chicken changes color. Add water and cook on high flame and add until chicken tenders and oil separates. Your Meat Curry is ready. Set aside. Note: For Beef / Mutton add 3-4 cups of water and cook until tender. Then follow the recipe from step 2.

8 .
On a serving dish, add boiled spaghetti, yellow curry, meat curry, fried garlic, green coriander, fried onion, green chilies, lemon slice, twich and serve.

9 .
Delicious Kolson Khowsuey Spaghetti is ready to be served.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
سپیگٹی ابالنے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے ابلنے دیں۔اب اس میں نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔پھر اس میں کولسن سپگیٹی ڈال کر دس سے بارہ منٹ یا اسی فیصد پکنے تک پکائیں۔

2 .
اب سپیگٹی نکال کر ٹھنڈے پانی میں چھان لیں اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
زرد کڑی بنانے کے لئے ایک باؤل میں دہی، بیسن اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ اب اس میں کولسن کھاؤسے زرد کڑی مصالحہ ڈالیں۔

4 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں تیار مکسچر ڈال کر ہلکی آنچ پرہلکا سا گاڑھاہونے تک پکائیں۔نوٹ: مزید لذیذ بنانے کے لیے دو کھانے کے چمچ خشک ناریل یا دودھ کا پاؤڈر ڈالیں۔

5 .
میٹ کڑی بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ادرک پیسٹ اورلہسن پیسٹ ڈال کر چند سیکنڈ تک پکائیں۔ اب اس میں پیازڈال کر براؤن ہونے تک پکائیں۔

6 .
پھر اس میں کھاؤسے زرد کڑی مصالحہ اور ٹماٹر ڈال کر ٹماٹر نرم ہونے تک پکائیں۔

7 .
اب اس میں چکن ڈال کر چکن کا رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں پانی ڈال کر تیز آنچ پر پکائیں اور چکن گلنے، تیل علیحدہ ہونے تک پکائیں۔ میٹ کڑی تیار ہے۔نوٹ: بیف/مٹن کے لئےتین سے چار کپ پانی ڈالیں اور گلنے تک پکائیں۔

8 .
اسمبلنگ کے لئے ایک سرونگ ڈش میں ابلی ہوئی سپگیٹی، پیلا زرد کڑی،میٹ کڑی، تلا ہوا لہسن، ہرا دھنیا، تلا ہوا پیاز، ہری مرچ، لیموں کا سلائس اورٹوِچ ڈال کر سرو کریں۔

9 .
کھاؤسے تیار ہے۔

Recipe Tips