Recipes

More

Kung Pao Chicken with Vegetable Fried Rice

Kung Pao Chicken with Vegetable Fried Rice

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    3

Kung Pao Chicken with Vegetable Fried Rice is a best food combination here to tempt you with every bite. Make your family time memorable with this magical meal and experience the magic of eating together.

 Ingredients

Ingredients for Fried Chicken:
Ingredients for Slurry:
Ingredients for Vegetable Fried Rice:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add boneless chicken, corn flour, soy sauce, egg white, vinegar and mix well. Marinate for 10 minutes.

2 .
Deep fry the marinated chicken and cook the chicken until chicken is 80% done. Set aside.

3 .
In a bowl add chicken stock, water, corn flour, black soy sauce, vinegar and mix well. your slurry is ready.

4 .
In a pan heat oil and add garlic and ginger, cook for a minute. Add fried chicken, capsicum, onion and cook for 2-3 minutes.

5 .
Add chicken stock and cook until starts to simmer. Add black pepper and mix well. Add slurry and cook until starts to thicken.

6 .
Add green onion and roasted peanuts and cook for a minute. Your Kung Pao Chicken is ready.

7 .
In a pot heat oil and add garlic, cook for a minute. Add capsicum, cabbage, carrot and cook for 3-4 minutes.

8 .
Now add soy sauce, chili sauce, and mix it well. Add boiled rice, salt, black pepper and mix well over high flame.

9 .
Garnish with green onion and serve. Your Vegetable Fried Rice is ready. Serve with Kung Pao Chicken and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
فرائیڈ چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں بون لیس چکن، کارنفلار، سویا سوس، انڈے کی سفیدی اورسرکہ ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے دس منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

2 .
اب میرینیٹ کئے ہوئے چکن کو اسی فیصد پکنے تک فرائی کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
سلری بنانے کے لئے میں چکن یخنی، پانی، کارنفلار، بلیک سویا سوس اور سرکہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔سلری تیار ہے۔

4 .
کنگ پاؤچکن بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن اور ادرک ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں فرائی کیا ہوا چکن،شملہ مرچ اورپیاز ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں چکن یخنی ڈال کر ابلنے تک پکائیں۔ پھر اس میں کالی مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور سلری ڈال کر گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

6 .
پھر اس میں ہراپیاز اور بھنی ہوئی مونگ پھلی ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ کنگ پاؤ چکن تیار ہے۔

7 .
ویجیٹیبل فرائیڈ رائس بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔اب اس میں شملہ مرچ، بند گوبھی اورگاجر ڈال کرتین سے چار منٹ تک پکائیں۔

8 .
اب اس میں سویاسوس اورچلی سوس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔پھر اس میں ابلے ہوئے چاول، نمک اورکالی مرچ ڈال کر تیز آنچ پر اچھی طرح مکس کریں۔

9 .
ہرے پیاز سے گارنش کریں۔ ویجیٹیبل فرائیڈ رائس تیار ہیں۔ کنگ پاؤ چکن کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips