Lachay Dar Qeema Paratha Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    3

Research Content

Lachay dar qeema Paratha recipe is perfect for breakfast and lunch. Crispy lacha paratha filled with tasty mince is a complete meal to have. Do give this Lachay dar qeema Paratha recipe a try and share your feedback with us.


Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 1
In a chopper add mince, garlic, green chilies, cumin, red chili powder, salt, coriander, garam masala and chili flakes. Chop until all ingredients are well combined. Your filling is ready. Set aside.

Step 2
Now take a bowl add flour, ghee, wheat flour, salt and mix well. Gradually add water and knead medium soft dough and set aside.

Step 3
Divide the dough in four parts, roll out each portion and brush it with ghee.

Step 4
Add mince filling on top and roll it down as shown in video.

Step 5
Heat a flat plan, place prepared paratha on top. Brush it ghee and cook from both side until light golden brown.

Step 6
Take it off and serve your delicious paratha with mint raita and enjoy.


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 1
ایک چوپر میں قیمہ، لہسن، سبز مرچیں، ذیرہ، لال مرچ پاؤڈر، نمک، دھنیا، گرم مصالحہ اور کٹی لال مرچیں ڈال کر تمام اجزا اچھی چوپ کر لیں، فلنگ تیار ہے۔

Step 2
اب ایک باؤل لے کر اس میں میدہ، گھی، گندم کا آٹا اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔پھر تھوڑا تھوڑا کرکے پانی ڈالیں اور نرم ڈو گوندھ کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

Step 3
اب ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ کر پیڑے بنا لیں اور برش سے گھی لگائیں۔

Step 4
پھر اس پر قیمے کی فلنگ ڈال کر رول کر لیں۔

Step 5
اب ایک فلیٹ پین گرم کرکے اس پر تیار کیا ہو ا پراٹھا ڈال کر برش سے گھی لگائیں اور دونوں سائیڈوں سے اچھی طرح لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک پکا لیں۔

Step 6
مزیدار قیمہ لچھا پراٹھا تیار ہے، پودینہ رائتہ کے ساتھ سرو کریں۔

LEAVE A REVIEW