Lahori Hareesa Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    8

Lahori hareesa recipe which every lahori love to have is here. Authentic tastes that will make you over eat this tasty dish. Healthy ingredients and delicious in taste, give this lahori hareesa recipe a try and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

01 .
4 In three different bowls soak rice, mung beans and crushed wheat overnight.

02 .
4 Take a bowl add mince, salt, ginger garlic paste, green chilies and mix it well.

03 .
4 Then make kabab like shapes of shallow fry them until light golden brown. Set aside.

04 .
4 In a pot add one liter water, mutton, salt, green chilies, ginger garlic paste and cook until meat is tender, Then mash the cooked meat with help of a spatula.

05 .
4 Then in a pot add 2 ½ liter water , rice, mung beans, crushed wheat and boil until tender.

06 .
4 Blend it well.

07 .
4 Add cooked meat, water if required mix it well and cook for 10 to 15 minutes.

08 .
4 In a pan of water boil spinach for 10 minutes on medium low flame or until tender, Strain spinach.

09 .
4 Add in a grinder and pour 1/4 cup of water and make a fine paste.

10 .
4 In a pan heat desi ghee, add one cup spinach in it and fry it for 5 minutes. Your tarka is ready.

11 .
4 Then add cooked kababs in it.

12 .
4 Pour Spinich Tarka top of your hareesa and mix well.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

01 .
4 تین الگ الگ برتنوں میں چاول، مونگ کی دال اورکٹی ہوئی گندم رات بھر بھگو کر رکھ دیں۔

02 .
4 اب ایک باؤل میں قیمہ، نمک، ادرک لہسن پیسٹ اور سبز مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

03 .
4 پھر اس مکسچر سے کباب بنا لیں اور گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

04 .
4 اب اس میں ایک لیٹر میں پانی، مٹن، نمک، سبز مرچیں اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر مٹن گلنے تک پکائیں اورپھر پکے ہوئے مٹن کو بڑے چمچ سے کوٹ لیں۔

05 .
4 اب ایک برتن میں 2.5لیٹر پانی، چاول، ثابت مونگ کی دال اور کٹی ہوئی گندم ڈال کر ابلنے تک پکائیں۔

06 .
4 پھر اس کو اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔

07 .
4 اب اس میں پکا ہوا گوشت ڈال کر دس سے پندرہ منٹ اچھی طرح مکس کریں (اگر ضرورت ہو تو پانی بھی ڈالیں)۔

08 .
4 ایک پین میں پانی اور پالک ڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر پالک گلنے تک یا دس منٹ پکائیں اور چھان لیں۔

09 .
4 اب اس کو گرینڈر میں ڈالیں اور ایک چوتھائی کپ پانی ڈال کر پیسٹ بنا لیں۔

10 .
4 پھر ایک پین میں دیسی گھی گرم کرکے اس میں ایک کپ پالک ڈال کر پانچ منٹ فرائی کر لیں، تڑکہ تیا ر ہے۔

11 .
4 اب اس میں پکے ہوئے کباب ڈالیں۔

12 .
4 پھر اس پر پالک کا تڑکہ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

LEAVE A REVIEW