Recipes

More

Lifafa Paratha Recipe

Lifafa Paratha Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    4

Lifafa Paratha stuffed with Omlette is a perfect breakfast combination. This unique variation to your breakfast is a must try. Make your breakfast exciting by trying this Lifafa Paratha Recipe and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, ghee and mix well. Now add water and knead a smooth and soft dough. Cover it with cloth and let it rest for 20 minutes.

2 .
In a bowl add eggs, onion, red chili powder, salt, cumin powder, tomatoes, green coriander, olives, green onion, garlic powder, black pepper powder and mix well. Your egg mixture is ready.

3 .
Take the dough and cut it into 4 equal parts and make dough balls of each. Roll the dough ball into flat circle shape with the help of rolling pin.

4 .
spread ghee on it and fold to make square shape. Now roll it down again with rolling pin into square shape.

5 .
Now transfer it on pre-heated pan, spread the egg mixture and cheese slices evenly on top. Fold it into square shape, brush ghee on it and cook each side on low medium flame until light golden and crispy.

6 .
Your tasty Lifafa Paratha is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤ ل میں میدہ، نمک اور گھی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔ اب اس میں پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور کپڑے سے بیس منٹ ڈھک کر رکھ دیں۔

2 .
ایگ مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، پیاز، لال مرچ پاؤڈر، نمک، ذیرہ پاؤڈر، ٹماٹر، سبز دھیا،کالا زیتون، سبز پیاز، لہسن پاؤڈراور کالی مرچ پاؤڈر ڈال کراچھی طرح مکس کر لیں۔ایگ مکسچر تیار ہے۔

3 .
اسمبلنگ کے لئے ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ کر پیڑے بنا لیں اور پھر بیلنے سے بیل لیں۔

4 .
اب اس پر گھی لگا کر چکور کی شکل میں فولڈ کر لیں اور بیلنے سے دوبارہ چکور شکل میں بیل لیں۔

5 .
پھر پہلے سے گرم پین میں پین میں انڈے کا مکسچر پھیلائیں اور اس پر چیز سلائس رکھ کر چکور کی شکل میں فولڈ کر لیں۔اب اس پر برش سے گھی لگائیں اور ہلکی آنچ پر ہر سائیڈ سے لائٹ گولڈن اور کرسپی ہونے تک پکائیں۔

6 .
مزیدار لفافہ پراٹھا تیار ہے۔

Recipe Tips