Recipes

More

Macaroni Chaat With Chicken Tenders Recipe

Macaroni Chaat With Chicken Tenders Recipe

  • PREP TIME
    45
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    5

Delicious combination of Macaroni Chaat and Chicken Tenders is going to make your Iftar Delightful. Pair up with Coca-Cola and make your Iftar meal special.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Bring water to boil in a pot, add salt, oil and macaroni. Boil until 80% done. Strain and set aside to cool down at room temperature.

2 .
In a large bowl add boiled macaroni, potatoes, onion, tomatoes, coriander, corn, capsicum, lemon juice, salt, black pepper powder, chaat masala, green chilies, red chili flakes, tamarind sauce and mix well. Your macaroni chaat is ready.

3 .
In a bowl add Milk, lemon juice and mix well. Let it rest for 15 minutes.

4 .
In a bowl add butter milk, chicken strips, salt, black pepper powder, paprika powder, red chili flakes, hot sauce, chili garlic sauce, ginger garlic paste, egg, lemon juice and marinate for 2 hours or overnight.

5 .
In a bowl add flour, corn starch, salt, white pepper powder, black pepper powder, paprika powder, oregano, garlic powder, baking powder and mix well.

6 .
Take the marinated chicken strips, coat them in coating mixture by pressing with finger gently. Dip them in chilled water and coat them again in coating mixture.

7 .
Fry them in preheated oil until crispy and fully cooked.

8 .
Serve with macaroni chaat.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
میکرونی چاٹ بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی، نمک، کھانے کا تیل اور میکرونی ڈال کر اسی فیصد پکنے تک ابال لیں اور چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک بڑے باؤل میں ابلی ہوئی میکرونی، آلو، پیاز، ٹماٹر، دھنیا، کارن، شملا مرچ، لیموں کا رس، نمک، کالی مرچ پاؤڈر، چاٹ مصالحہ، سبز مرچیں، کٹی لال مرچیں اور املی سوس ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔میکرونی چاٹ تیار ہے۔

3 .
بٹر ملک بنانے کے لئے ایک باؤل میں دودھ اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور پندرہ منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
چکن میرینیشن بنانے کے لئے ایک باؤل میں بٹر ملک، چکن، نمک، کالی مرچ پاؤڈر، پیپریکا پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، ہاٹ سوس، چِلی گارلِک سوس، ادرک لہسن پیسٹ، انڈہ اور لیموں کا رس ڈال کر دو گھنٹے کے لئے میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

5 .
کوٹنگ مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، کارن سٹارچ، نمک، سفید مرچ پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، پیپریکا پاؤڈر، اوریگانو، لہسن پاؤڈر اور بیکنگ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

6 .
چکن ٹینڈر بنانے کے لئے میرینیٹ کیے ہوئے چکن کو کوٹنگ مکسچر میں کوٹ کر لیں اور ٹھنڈا پانی لگا کر دوبارہ کوٹنگ مکسچر میں کوٹ کر لیں۔

7 .
اب ان کو پہلے سے گرم تیل میں اچھی طرح پکنے تک فرائی کر لیں۔

8 .
مزیدار میکرونی چاٹ کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips