Recipes

More

Mango Dessert Cups Recipe

Mango Dessert Cups Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    3

Indulge in these refreshing Mango Dessert Cups. Easy Mango Dessert Cups are perfect to satisfy your sweet tooth. Make them today and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Mango Paste
Ingredients for Mango Cream
Ingredients for Mango Custard
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add mango chunks and blend them well. Now add Nestlé MilkPak Dairy Cream and blend it again. Set aside.

2 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Dairy Whipping Cream and beat until fluffy and stiff peaks form. Note: Chill the cream overnight in the fridge and whip it with an electric beater. Note: Do not put in freezer to chill, cream won’t whip once it gets gold temperature shock.

3 .
Now add mango paste and beat it again. Set aside.

4 .
In a pan heat Nestlé MilkPak Full Cream Milk and add sugar. Cook until starts to boil.

5 .
Now add prepared mango paste and mix it well. Then add egg yolk mixture and cook until it thickens.

6 .
Now let it cool at room temperature.

7 .
In the dessert bowls add layers of prepared mango custard, crushed cake, mango chunks, mango cream.

8 .
Your Mango Dessert Cups are ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
مینگو پیسٹ بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں آم کے ٹکڑے ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کریں پھر اس میں نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر اسے دوبارہ بلینڈ کریں۔.

2 .
مینگو کریم بنانے کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک ڈیری وہپنگ کریم ڈال کر اچھی طرح وہپ ہونے تک بیٹ کریں۔ نوٹ: کریم کو رات بھر فریج میں ٹھنڈا کریں اور الیکٹرک بیٹر سے بیٹ کریں۔ نوٹ: ٹھنڈا ہونے کے لیے فریزر میں نہ ڈالیں ورنہ یہ وہپڈ نہیں ہوگی۔

3 .
مینگوپیسٹ بنانے کے لئے دوبارہ سے بیٹ کریں۔

4 .
مینگو کسٹرڈ بنانے کے لئے ایک پین میں نیسلے ملک پیک فل کریم ملک کو گرم کریں پھر اس میں چینی ڈال کر ابلنے دیں۔

5 .
اب اس میں تیارمینگو پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کرپھر اس میں انڈے کی زردی کا مکسچر ڈال کر گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

6 .
پھر اسے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔

7 .
اسیمبلنگ کے لئے ڈیزرٹ باؤل میں تیارمینگو کسٹرڈ، پسے ہوا کیک، مینگو چنکس اورمینگو کریم کی تہیں ڈالیں۔

8 .
مینگو ڈیزرٹ کپ تیار ہیں۔

Recipe Tips