Recipes

More

×

Mango Pie Recipe

Mango Pie Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    4

Mango Pie is perfect to have in this mango season. Mango delight is going to melt in your mouth like anything. Try out this Mango Trifle today and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Dough:
Ingredients for Mango Mousse:
Ingredients for Mango Jelly:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, icing sugar, salt and mix well. add butter and mix well to form crumbs. Now add chilled water and knead a smooth dough. Refrigerate the dough for 1-15 minutes.

2 .
Now transfer the dough onto silicon mat and dust flour. Roll it out into flat circle. Place the rolled out dough into tart pan and cut the extra edges.

3 .
Prick the dough with fork. Place butter paper on the dough and add white beans to sustain the shape of tart while baking.

4 .
Bake the tart at 180°C for 20 minutes. Take out of the oven and set aside.

5 .
In a blender add mango cubes and blend into smooth puree.

6 .
In a bowl add whipping cream and whip until foamy. Add puree into it and fold with the help of spatula. Add gelatin mixture, mango essence and mix well. Your Mango Mousse is ready.

7 .
In a pan filter the mango puree through sieve. Add sugar and cook until sugar dissolves

8 .
Add slurry and cook until it thickens in consistency. Let it cool at room temperature. Your Mango Jelly is ready.

9 .
Remove the beans and butter paper from the tart.

10 .
Add a layer of mango mousse and mango jelly. Top it with sliced mangoes and whipped cream. Your Mango Tart is ready. Cut a slice and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، آئسنگ شوگر اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ اب اس میں مکھن ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔پھر اس میں ٹھنڈا پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور ڈو کو ایک گھنٹہ پندرہ منٹ فریج میں رکھ دیں۔

2 .
اب ڈو کو سیلیکون میٹ پر رکھ کر اس پر میدہ چھڑک کر گول شکل میں بیل لیں۔پھر اس بیلی ہوئی ڈو کو ٹارٹ پین میں رکھ کر اضافی کنارے کاٹ دیں۔

3 .
ڈو پر کانٹے سے نشان لگائیں اور اس پر بٹر پیپر رکھ کر سفید پھلیاں ڈالیں۔

4 .
اب ٹارٹ کو ایک سواسی کے درجہ حرارت پر بیس منٹ بیک کر لیں اور اوون سے نکال کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
مینگو موس بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں آم کیوبز ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔

6 .
اب ایک باؤل میں وہپنگ کریم ڈال کر وہپ ہونے تک پھینٹ لیں۔پھر اس میں پیوری ڈال کر سپاچولا کی مدد سے فولڈ کر لیں۔ اب اس میں جلیٹن مکسچراو مینگو ایسنس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔مینگو موس تیار ہے۔

7 .
مینگو جیلی بنانے کے لئے ایک پین میں آم کی پیوری کوچھاننی سے چھان لیں اور اس میں چینیڈال کر اچھی طرح حل ہونے تک پکائیں۔

8 .
اب اس میں سلری ڈال کر گاڑھی ہونے تک پکائیں اور اسے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔ مینگو جیلی تیار ہے۔

9 .
اسمبلنگ کے لئے ٹارٹ سے سفید پھلیاں اوربٹر پیپر اتار دیں۔

10 .
اب اس پر مینگو موس اور مینگو جیلی کی تہہ لگائیں۔پھر اس پر کٹے ہوئے آم کے سلائس اور وہپڈ کریم ڈالیں۔مزیدار مینگو پائی تیار ہے۔

Recipe Tips