Recipes

More

Masala Chicken Legs Recipe

Masala Chicken Legs Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    4

Take your taste buds on a journey with these juicy and aromatic Masala Chicken Legs - perfect for a family dinner or special occasion! 

 Ingredients

Ingredients for Chicken Preparation:
Ingredients for Masala Chicken Legs:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken leg pieces, ginger garlic paste, red chili powder, paprika powder, coriander powder, salt, lemon juice and marinate the chicken well. Let it rest for 20-25 mins.

2 .
On a preheated grill pan brush oil and place marinated chicken legs. Cook each side for 2-3 mins. Set aside.

3 .
In a pot heat oil and add onion, red chili flakes. Cook for a min. Add water and let it simmer for a minute.

4 .
Now add grilled chicken legs and mix it well. Cover and cook for 15-20 mins.

5 .
Your Masala chicken legs are ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن لیگز، ادرک لہسن کا پیسٹ، لال مرچ پاؤڈر، پیپریکا پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، نمک اور لیموں کا رس ڈال کر چکن کو اچھی طرح میرینیٹ کرکے بیس سے پچیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
پہلے سے گرم گرل پین پر برش سے کھانے کا تیل لگا کر میرینیٹ کی ہوئی چکن لیگز رکھیں اور ہر طرف سے دو سے تین منٹ تک پکائیں۔

3 .
مصالحہ چکن لیگز بنانے کےلئےایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز اورکٹی لال مرچیں ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔اب اس میں پانی ڈال کرمزید ایک منٹ تک پکنے دیں۔

4 .
اب اس میں گرل کی ہوئی چکن لیگزڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ڈھکن سے ڈھک کر پندرہ سے بیس منٹ تک پکائیں۔

5 .
مصالحہ چکن لیگزتیار ہیں۔

Recipe Tips