Recipes

More

Masala Chicken Legs with Chatpaty Aloo Recipe

Masala Chicken Legs with Chatpaty Aloo Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    3

Make these delicious Masala Chicken legs with Chatpaty Aloo and add spice to your day. These juicy chicken legs served with Chatpaty Aloo Bites is a perfect appetizer and add to your menu. Give these Masala Chicken Legs a try and let us know how they turned out.

 Ingredients

Ingredients for Masala Chicken legs:
Ingredients for Imli Chutney:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take chicken legs and prick holes on them with fork. In a pot heat water and bring it to a boil. Add chicken legs and boil them until 80% done.

2 .
In a bowl add boiled chicken legs, yogurt, ginger garlic paste, salt, turmeric powder, red chili powder, cumin powder, coriander powder, garam masala powder, black pepper powder and mix well. marinate for 10-15 mins.

3 .
In a pan heat butter and oil and add marinated chicken legs. Cook for 12-15 minutes or until they are fully cooked. Your Masala Chicken Legs are ready.

4 .
Take boiled potatoes and cut them into cubes.

5 .
In a pan heat butter and oil and potato cubes. Add salt, chaat masala and cook until crispy and golden brown in color.

6 .
Your chatpaty aloo are ready.

7 .
In a blender add tamarind pulp, mint leaves, sugar, salt, cumin powder, crushed chilies and blend well. Your imli chutney is ready.

8 .
In a bowl add Crispy aloo and imli chutnet. Toss them well and serve.

9 .
Your Chatpaty Aloo are ready. Serve them with Masala Chicken Legs and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
مصالحہ چکن لیگز بنانے کے لئے چکن لیگز لیں اور ان پر کانٹے سے سوراخ کریں۔اب ایک برتن میں پانی گرم کرکے ابال لیں۔ پھر اس میں چکن لیگز ڈال کر اسی فیصد پکنے تک پکا لیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں ابلی ہوئی چکن لیگز، دہی، ادرک لہسن کا پیسٹ، نمک، ہلدی پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر اورکالی مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے دس سے پندرہ منٹ تک میرینیٹ کرلیں۔

3 .
پھر ایک پین میں مکھن اور کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کی ہوئی چکن لیگز ڈال کر بارہ سے پندرہ منٹ تک پکائیں۔مصالحہ چکن لیگز تیار ہیں۔

4 .
چٹ پٹے آلو بنانے کے لئے ابلے ہوئے آلو لیں اور انہیں کیوبز میں کاٹ لیں۔

5 .
اب ایک پین میں مکھن اور کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں آلو کے کیوبز گرم کرلیں۔ پھر اس میں نمکاور چاٹ مصالحہ ڈال کر کرسپی اور گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں۔

6 .
چٹ پتے آلو تیار ہیں۔

7 .
املی چٹنی بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں املی کا گودا، پودینے کے پتے، چینی، نمک، زیرہ پاؤڈر اور پسی ہوئی مرچیں ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کرلیں۔ املی چٹنی تیار ہے۔

8 .
ایک باؤل میں کرسپی آلو اور املی چٹنی ڈال کر کچھ دیر مکس کرلیں۔

9 .
چٹ پٹے آلو تیار ہیں۔مصالحہ چکن لیگز کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips