Matka Kulfi Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Research Content

Matka Kulfi Recipe a super creamy and rich in texture treat to give you immense pleasure with a desi touch. A recipe which is easier than you think and the taste will make this matka kulfi recipe your most favorite go to dessert. Give this matka kulfi recipe a try and share your feedback with us.


Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 1
In a chopper add almonds, pistachio and chop until they are crushed well. Set aside.

Step 2
Now in a deep pan add milk and cook it for about 3 to 4 minutes on medium low flame.

Step 3
Then add cardamom powder, condensed milk, cream, mix well and cook for 10 to 15 minutes on low flame or until thickens.

Step 4
Now add crushed pistachio and almonds in the mixture and cook for 2 to 3 minutes more. Divide the mixture in two portions.

Step 5
In one portion add rose essence, red syrup and mix it well.

Step 6
Now take small clay pots and fill each with your kulfi flavors. Cover clay pots with foil paper and secure them with a rubber band.

Step 7
Let them freeze for 6 to 8 hours or overnight in freezer.Your tasty matka kulfi two ways is ready to serve.


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 1
ایک چوپر میں بادام اور پستہ ڈال کر اچھی طرح چوپ کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

Step 2
اب ایک پین میں دودھ درمیانی ہلکی آنچ پر تین سے چار منٹ پکائیں۔

Step 3
پھر اس میں الائچی پاؤڈر، کنڈینسڈ ملک اور کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے دس سے پندرہ منٹ ہلکی آنچ پر پکائیں۔

Step 4
اب اس مکسچر میں کٹا ہوا پستہ اور بادام ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔پھر اس مکسچر کو دو برابر حصوں میں کاٹ لیں۔

Step 5
اب ایک حصے میں گلا ب ایسنز اور ریڈ سیرپ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

Step 6
پھر چھوٹے چھوٹے مٹی کے برتنوں میں قلفی کے فلیور بھر دیں اور ان کو فوائل پیپر سے ڈھک دیں اور ربر بینڈ لگا دیں۔

Step 7
اب رات بھر چھ سے آٹھ گھنٹے فریج میں رکھ دیں۔.مزیدار مٹکا قلفی تیار ہے۔

LEAVE A REVIEW