Mongolian Beef Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    2

Research Content

Mongolian beef served with garlic rice is an ultimate combo when you are craving for some delicious Chinese. Give try to this perfectly spiced Mongolian beef recipe and share your feedback with us.


Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 1
Take beef and cut it into thin slices. Set aside.

Step 2
In a bowl mix egg, corn flour, white pepper and salt. Marinate thin beef slices in it for 15 minutes.

Step 3
Heat oil in a pan, deep fry thin beef slices in it until light golden brown. Take it off and set aside.

Step 4
In a wok heat oil, sauté chopped garlic and red chilies in it for one to two minutes. Add vinegar, brown sugar, red chili flakes, oyster sauce and cook for two minutes.

Step 5
Now add fried beef in it and stir on high flame for 3 to 4 minutes until it’s glazy. Lastly sprinkle sesame seeds and green onion on top and your Mongolian beef is ready.

Step 6
Simmer water in a pan; add salt and one tablespoon of oil. Add soaked rice, boil until 80% to 90% cooked. Strain and set aside.

Step 7
In a pan heat oil, sauté garlic in it for a minute. Add rice, soy sauce, white pepper and salt. Give it a good stir and cook for 2 to 3 minutes.Your garlic rice is ready.

Step 8
Serve delicious Mongolian Beef with garlic rice and enjoy.


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 1
بیف لے کر اس کو باریک سلائسز میں کاٹ لیں۔

Step 2
اب ایک باؤل میں انڈے، کارن فلار، سفید مرچ، نمک اور بیف کے سلائس ڈال کر پندرہ منٹ تک میرینیٹ کر لیں۔

Step 3
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے بیف سلائسز کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

Step 4
ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں سبز مرچیں اور لہسن ڈال کر دو منٹ تک بھون لیں۔اب اس میں سرکہ براؤن شوگر، کٹی لال مرچیں اور اوسٹر سو س ڈال کر دو منٹ تک پکائیں۔

Step 5
پھر اس میں فرائیڈ بیف ڈالیں اور تیز آنچ پر تین سے چار منٹ پکائیں۔اب اس پر تِل اور سبز پیاز چھڑکیں، بیف منگولین تیار ہے۔

Step 6
ایک برتن میں پانی، نمک اور کھانے کا چمچ تیل ڈال کر ابلنے دیں۔اب ا س میں ابلے ہوئے چاول ڈال کر اسی سے نوے فیصد پکنے تک پکائیں۔

Step 7
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈالیں اور ایک منٹ بھون لیں۔اب اس میں چاول، سویا سوس، سفید مرچ اور نمک ڈال کر دو سے تین منٹ مکس کریں، گارلِک رائس تیار ہیں۔

Step 8
مزیدار بیف منگولین کو گارلِک رائس کے ساتھ سرو کریں۔

LEAVE A REVIEW