Mousse Shots Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Research Content

Mousse Shots quick yet tempting dessert to satisfy your sweet tooth. As appealing in taste as they look. This fizzy tasty lemon mousse shots will tempt your guests like anything this Eid. Give this mousse shots recipe a try and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add whipped cream and beat until soft peaks appear and gets double in quantity.

2 .
Now in another bowl add egg, sugar, lemon juice, 7up and mix them well.

3 .
On a double boiler mix the mixture until it dissolved properly keep on whisking so that there could be no lumps for about 10 to 12 minutes.Now take it off and cool it down on the room temperature.

4 .
Add cream cheese, vanilla essence and whipped cream and give it a nice fold and keep it in refrigerator for about 20 to 25 minutes.

5 .
Now in a blender, blend the digestive biscuits, melted butter and set aside.

6 .
Take shot glasses layer with crushed biscuits, add lemon mousse mixture and top up with strawberry chunks.Garnish them with lemon slices, mint leaves and make flower using whipped cream.

7 .
Make some more shot glasses without crushed biscuit in bottom and do the same toppings. Your Mousse Shots are ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں وہپڈکریم ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔

2 .
اب ایک دوسرے باؤل میں انڈے، چینی، لیموں کا رس اور سیون اپ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
پھر ایک ڈبل بوائلر میں اس مکسچر کو اچھی طرح دس سے بارہ منٹ مکس کریں۔اب چولہا بند کرکے ٹھنڈا ہونے دیں۔

4 .
پھر اس میں کریم چیز، ونیلا ایسنز اور وہپڈ کریم ڈال کر مکس کریں اور بیس سے پچیس منٹ فریج میں رکھ دیں۔

5 .
اب ایک بلینڈر میں digestive biscuitsاور پگھلا ہوا مکھن ڈال کر بلینڈ کر کے سائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
پھر چھوٹے گلاسوں میں کٹے ہوئے بسکٹ،لیمن موس مکسچر اور سٹرابیری کے ٹکڑے ڈالیں۔اب اس میں لیموں کے سلائس، پودینے کے پتے اور وہپڈ کریم سے پھول بنا کر گارنش کریں۔

7 .
پھر کچھ اور چھوٹے گلاس لیں اور ان میں لیمن موس مکسچر اور سٹرابیری کے ٹکڑے ڈالیں۔ موس شاٹس ریسپی تیار ہے۔

LEAVE A REVIEW