Recipes

More

Nasi Chicken Biryani Recipe

Nasi Chicken Biryani Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    3

Try out this Malaysian and Singaporena style rice, Nasi Chicken Biryani. This unique and appetizing dish made with Guard Rice is going to be delicious addition in your biryani list. Do give Nasi Chicken Biryani a try and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken legs and thighs, yogurt, ginger garlic paste, salt, coriander powder, cumin powder, fennel powder, red chili powder and mix well. Marinate it for 50-60 mins.

2 .
In a pot heat oil and add onion. Saute until translucent. Now add tomatoes, and mix well. Add black cardamom, cinnamon stick, star anise, cloves and cook for 1-2 minutes. Now add turmeric powder, coriander powder, red chili powder, salt and mix well.

3 .
Now add marinated chicken and cook on high flame for 3-4 minutes. Now add chicken stock and cover and cook for 8-10 minutes or until water dries out. Sprinkle green coriander, fried onion on top. Your chicken masala is ready.

4 .
In a bowl add Guard Basmati Rice, water and soak for 25 minutes.

5 .
In a pot heat oil, saute garlic for 2-3 minutes. Now add salt, cloves, cinnamon stick, star anise, green cardamom and mix well.

6 .
Now add chicken stock, coconut milk, lemon grass and cook until starts to boil. Now add soaked rice and cook until 80% water is evaporated.

7 .
Now add saffron, raisins, fried onion, green coriander, cashew nuts, and cover with lid. Simmer on low flame for 10 minutes and take off flame.

8 .
Serve on Banana leaf with prepared chicken and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن میرینیشن بنانے کے لیے ایک باؤل میں چکن لیگ، تھائی، دہی، ادرک لہسن پیسٹ، نمک، دھنیا پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، سونف پاؤڈر اور لال مرچ پاؤڈرڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور پچاس سے ساٹھ منٹ میرینیٹ کر لیں۔

2 .
چکن مصالحہ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر بھون لیں۔اب اس میں ٹماٹر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔پھر اس میں کالی الائچی، دار چینی، بادیان اور لونگ ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب اس میں ہلدی پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

3 .
پھر اس میں میرینیٹ کیا ہوا چکن ڈال کر تیز آنچ پر تین سے چار منٹ پکائیں۔اب اس میں چکن یخنی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر آٹھ سے دس منٹ یا پانی خشک ہونے تک پکائیں۔پھر اس پر سبز دھنیا اور تلا ہوا پیاز چھڑکیں۔چکن مصالحہ تیار ہے۔

4 .
چاول بنانے کے لئے ایک باؤل میں باسمتی چاول اور پانی ڈال کر پچیس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

5 .
اب ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔پھر اس میں نمک، لونگ، دار چینی،بادیان اور سبز دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

6 .
پھر اس میں چکن یخنی، کوکونٹ ملک اور لیمن گرا س ڈال کر ابلنے تک پکائیں۔ اب اس میں بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

7 .
اب اس میں زعفران، کشمش، تلا ہوا پیاز، سبز دھنیا اور کاجو ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس منٹ پکائیں اور چولہا بند کر دیں۔

8 .
مزیدار ناسی چکن بریانی تیار ہے۔

Recipe Tips