Recipes

More

Orange Caramel Tart Recipe

Orange Caramel Tart Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Orange Caramel Tart is a delicious seasonal dessert that is a treat to your sweet tooth. The crusty base of this tart with orangy filling makes up a perfect bite. Try out this Orange Caramel Tart today and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Tart Base:
Ingredients for Orange Filling:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add Nurpur butter and sugar mix it with hands.

2 .
Then add flour, egg and mix again. Add chilled water to form a hard dough. Let it rest for 10-15 mins.

3 .
In a pot, add sugar, egg yolks, and cook until sugar melts. Add orange juice and cook for 1-2 mins. Add Nurpur Dairy Cream and mix it well. Orange filling is ready.

4 .
In a pan heat sugar and cook until it melts. Now add cream and mix it well. Your caramel syrup is ready.

5 .
Take the prepared dough and roll it out into flat circle. Transfer it into tart pan. Remove the extra edges. Prick the holes with fork.

6 .
Place butter paper on it and add a layer of split chickpeas to retain the shape of tart while baking.

7 .
Bake it in a preheated oven at 180 C for 10-12 mins.

8 .
Take it out of the oven. Remove the split chickpeas and butter paper. Let it cool at room temperature.

9 .
Now pour the prepared orange filling to the tart base. Refrigerate for 3-4 hours.

10 .
Decorate it with caramel syrup and orange slices. Your orange caramel tart is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ٹارٹ بیس بنانے کے لئے ایک باؤل میں نورپور مکھن اور چینی ڈال کر ہاتھوں سے مکس کریں۔

2 .
اب اس میں میدہ اور انڈا ڈال کر دوبارہ مکس کریں۔پھر اس میں ٹھنڈا پانی ڈال کر سخت ڈو گوندھ لیں اور دس سے پندرہ منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
اورنج فلنگ بنانے کے لئے ایک برتن میں چینی، انڈے کی زردی ڈال کر چینی پگھلنےتک پکائیں۔اب اس میں مالٹے کا جوس ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔پھر اس میں نورپور ڈیری کریمڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ اورنج فلنگ تیار ہے۔

4 .
کیریمل سیرپ بنانے کے لئے ایک پین میں چینی ڈال کر پگھلنے تک گرم کرلیں۔ اب اس میں کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔ کیریمل سیرپ تیار ہے۔

5 .
اسمبلنگ کے لئے تیارڈو لے کر اسے بیل لیں۔اب اسے ٹارٹ پین میں ڈال کر اضافی کناروں کوکاٹ دیں اور کانٹے سے نشان لگائیں۔

6 .
اب اس پر بٹر پیپر رکھ کر اس پر چنے کی ایک تہہلگائیں تاکہ بیکنگ کے دوران ٹارٹ کی شکل برقرار رہے۔

7 .
پھراسے پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی کے درجہ حرارت پر دس سے بارہ منٹ تک بیک کرلیں۔

8 .
اب اوون سے باہر نکال کر چنے ہٹا دیں اور ٹھنڈا ہونے دیں۔

9 .
پھر ٹارٹ کی بیس پر تیاراورنج فلنگ ڈالیں اور تین سے چارگھنٹے تک فریج میں رکھیں۔

10 .
اب اس پر کیریمل سیرپ اورمالٹے کے سلائس سے سجائیں۔ اورنج کیریمل ٹارٹ تیار ہے۔

Recipe Tips