Recipes

More

Pizza Skewers Recipe

Pizza Skewers Recipe

Research Content

There is no Cuter recipe than this Pizza Skewers Recipe for your Kids. Learn Step by step and enjoy making it. Our Junior loved this recipe now its your turn to try out this sorcery Pizza Skewers Recipe and let us know how do you like it.

Filing Ingredients:
300g Chicken boneless
1 tbsp Oil
Salt to taste
1/2 tsp Black pepper powder
1/2 tsp Garlic powder
1-2 tbsp Chili sauce
1/2 tsp Herbs
1 Red bell pepper
1 Green capsicum
1 large Onion
6-8 Mushrooms
Dough:
1/2 kg Flour
1 tbsp Yeast
1/2 cup Milk
1 tbsp Sugar
1/2 tbsp Salt
1 Egg
3 tbsp Oil

Direction:
In a pan heat oil and add chicken, black pepper, garlic powder, chili sauce, salt and herbs. And cook it well.
Cut red bell pepper, green capsicum and onion into cubes.
Take skewers and thread it with chicken, bell pepper, capsicum, mushroom and onion.
Roll dough and cut stripes of it.
Spread pizza sauce on stripes and wrap it around the skewers. Sprinkle mozzarella cheese on it.
Bake at 180 degree for 10-12 minutes.
Serve hot with ketchup.

اجزاء:
چکن بون لیس 300گرام
کھانے کا تیل 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
لہسن پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
چِلی ساس 1-2کھانے کے چمچ
ہربز آدھا چائے کا چمچ
لال شملا مرچ 1عدد
سبز شملا مرچ 1عدد
پیاز 1عدد
مشرومز 6-8عدد
ڈو اجزاء:
میدہ آدھا کلو
خمیر 1کھانے کا چمچ
دودھ آدھا کپ
چینی 1کھانے کا چمچ
نمک آدھا کھانے کا چمچ
انڈہ 1 عدد
کھانے کا تیل 3کھانے کا چمچ

ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں ،چکن بون لیس، لہسن پاؤڈر، کالی مرچ ، نمک،چلی ساس اور ہربز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب لال شملا مرچ ، سبز شملا مرچ اور پیاز کو کاٹ لیں۔
پھر ایک سیخ لے کر اس پر چکن، سبز شملا مرچ، لال شملا مرچ،مشروم،پیاز اور پھر دوبارہ چکن، سبز شملا مرچ، لال شملا مرچ،مشروم اور پیازلگائیں۔
اب ڈو کو بیل کر لممبائی میں کاٹ کر اس پر پیزا ساس لگائیں اور اس کو سیخ پر لپیٹ کر موزریلا چیز چھڑک دیں۔
پھر 180'cپر 10-12منٹ کے لئے بیک کر لیں اورکیچپ کے ساتھ سرو کردیں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More