Quick And Delicious Chicken Macaroni Pasta

Spicy loaded macaroni Kurkure
Ingredients for macaroni:
Oil 1 tbsp
Salt 1/2 tsp
Macaroni 1 cup
Oil 2 tbsp
Garlic paste 1 tbsp
Chicken (cubes) 1 cup
Salt to taste
Red chili flakes 1 tbsp
Soy sauce 2 tbsp
White pepper powder 1 tsp
Black pepper powder 1/2 tsp
Chili sauce 2 tbsp
Oyster sauce 3 tbsp
Carrots (diced) 1 cup
Capsicum (diced) 1 cup
Cabbage (chopped) 1 cup
Macaroni (boiled) 1 cup
Ketchup 1/2 cup
Spring onion for garnish
Ingredients for sauce:
Mayonnaise 1 cup
Cream 1/2 cup
Sweet chili sauce 2 tbsp
Sriracha sauce 1 tbsp
White pepper powder 1/4 tsp
Honey Dijon sauce 1/2 tsp
Kurkure for sprinkle
Directions:
In a pan of slightly salty water, add oil and boil macaroni in it until fully cooked.
Heat oil in a pan, add garlic and sauté it for a minute.
Then add chicken chunks and cook it for 5 to 6 minutes or until chicken changes its color.
Add oyster sauce, chili sauce, soy sauce, red chili flakes, salt, white pepper and cook it for 2 to 3 minutes.
Then add all the veggies including carrots, capsicum, cabbage, boiled macaroni, ketchup and give it a good mix.
Lastly sprinkle spring onion on top and set it aside.
Directions for creamy chili sauce:
In a bowl add mayonnaise, sweet chili sauce, honey Dijon, cream, sriracha and white pepper.
Whisk all these ingredients until well combined. Your sauce is ready. Set aside.
Assembling:
Take a serving dish and fill it with prepared macaroni. Drizzle sauce on top.
Lastly top it with Kurkure to add extra crunch and spice in your macaroni bowl.
Your tasty spicy Kurkure chicken macaroni is ready to serve.
Preparation time: 15-20 minutes
Cooking time: 25-30 minutes
Serving: 3-4 persons

چکن میکرونی پاستا ریسپی
میکرونی کے اجزاء:
کھانے کا تیل 1کھانے کا چمچ
نمک آدھا چائے کا چمچ
میکرونی 1کپ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
چکن 1کپ
نمک حسبِ ذائقہ
کٹی لا ل مرچ 1کھانے کا چمچ
سویا سوس 2کھانے کے چمچ
سفید مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
کالی مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
چِلی سوس 2کھانے کے چمچ
اوسٹر سوس 3کھانے کے چمچ
گاجریں 1کپ
شملا مرچ 1کپ
بند گوبھی 1کپ
ابلی ہوئی میکرونی 1کپ
کیچپ آدھا کپ
ہرا پیاز گارنش کے لئے
سوس بنانے کے اجزاء:
مایونیز 1کپ
کریم آدھا کپ
سویٹ چِلی سوس 2کھانے کے چمچ
سریراچا سوس 1کھانے کا چمچ
سفید مرچ پاؤڈر 1چوتھائی چائے کا چمچ
ہنی ڈیجن سوس آدھا چائے کا چمچ
کُرکُرے حسبِ ضرورت
ترکیب:
ایک پین میں نمک، پانی، کھانے کا تیل اور میکرونی ڈال کر اچھی طرح پکا لیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈالیں اور ایک منٹ تک بھون لیں۔
پھر اس میں چکن کے ٹکڑے ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پکائیں یا جب تک چکن کا رنگ تبدیل ہوجائے۔
اب اس میں اوسٹر سوس، چِلی سوس، سویا سوس، کٹی لال مرچ، نمک اور سفید مرچ ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔
پھر اس میں شملا مرچ، بند گوبھی، گاجریں، ابلی ہوئی میکرونی اور کیچپ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب آخر میں پیاز چھڑک کر سائیڈ پر رکھ دیں۔
کریمی چِلی سوس بنانے کی ترکیب:
ایک باؤل میں مایونیز، سویٹ چِلی سوس، ہنی ڈیجن، کریم، سریراچا اور سفید مرچ ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرلیں، سوس تیار ہے۔
اسمبلنگ:
ایک سرونگ ڈِش کو تیار کی ہوئی فلنگ سے بھر دیں اور اس پر سوس ڈال دیں۔
اب آخر میں اس پر کُرکُرے ڈالیں۔
مزیدار میکرونی کُر کُرے تیار ہیں۔
تیاری کا وقت: 15-20منٹ
پکانے کا وقت: 25-30منٹ
افراد: 3-4

LEAVE A REVIEW