Recipes

More

Scallion Pancakes Recipe

Scallion Pancakes Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    4

Scallion Pancakes is one innovative chicken-filled snack that is utterly delicious and irresistible. Give these crispy Scallion Pancakes a try and let us know how they turned out.  

 Ingredients

Ingredients for Dough:
Ingredients for Filling:
Ingredients for Scallion Pancakes:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, oil, water and knead a soft dough. Cover with damp cloth. Rest for 10-15 mins.

2 .
In a pan heat butter and oil and add chicken mince. Cook unthe til mince changes color.

3 .
Now add red chili powder, cumin powder, turmeric powder, black pepper powder, coriander powder, salt and cook for 10-15 mins or until mince is done. Your filling is ready.

4 .
Take the prepared dough and divide it into 8 equal parts. Take one part. Make a dough ball and roll it out into thin rectangular sheet.

5 .
Add a layer of prepared chicken mince filling and green onion. Now roll the sheet from one long end to the other to make a tube shape.

6 .
Now twist this tube from one end to the other to make a spiral shape. Set aside.

7 .
In a pan heat butter and oil. Place the prepared scallion pancakes and cook each side over medium-low flame until golden brown in color.

8 .
Your Scallion Pancakes are ready. Serve with ketchup and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک، کھانے کا تیل اور پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور گیلے کپڑے سے ڈھک کر دس سے پندرہ منٹ رکھ دیں۔

2 .
فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں مکھن اور کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن قیمہ ڈال کر قیمے کا رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔

3 .
اب اس میں لال مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر اور نمکڈال کر دس سے پندرہ منٹ پکائیں۔ فلنگ تیار ہے۔

4 .
اسکیلین پین کیکس بنانے کے لئے تیارڈو لیں اور آٹھ برابر حصوں میں تقسیم کرلیں۔اب ایک حصہ لے کر پیڑا بنائیں اور باریک شکل میں بیل لیں۔

5 .
اب اس پر تیار چکن قیمہ اور سبز پیاز کی تہہ لگاکر ایک سائیڈ سے دوسری سائیڈ کی طرف ٹیوب کی شکل میں رول کر لیں۔

6 .
پھر اس ٹیوب کو ایک سرے سے دوسرے سرے تک گھما کرسپائرل کی شکل بنائیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

7 .
اب ایک پین میں مکھن او ر کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں تیار اسکیلین پین کیکس رکھیں اور ہرہلکی آنچ پر گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

8 .
مزیداراسکیلین پین کیکس تیار ہیں۔ کیچپ کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips