Shawarma Rice Platter Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Shawarma rice platter loaded with grilled chicken, tahini sauce and creamy salad is a complete luxury meal to enjoy with your family. All you need is some simple ingredients for this fancy dish. Give this recipe a try and share your feedback with us.

Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 01
4 In a bowl add chicken fillets, salt, coriander powder, black pepper, oil, ginger garlic paste, cumin powder and Marinate it for at least 10 to 15 minutes.

Step 02
4 In a blender add sesame seeds, oil and blend until you get a fine paste.

Step 03
4 In a bowl add tahini paste, mayo, cream, black pepper, lemon juice, salt and Mix all ingredients well, your sauce is ready.

Step 04
4 Option 1: in a pan add oil, fry chicken from each side for 3 to 4 minutes on medium low flame.

Step 05
4 Option 2: grease a grill pan with oil and grill chicken for about 3 to 4 minutes each side on medium low flame.

Step 06
4 Take off the chicken fillets and cut into strips.

Step 07
4 In a bowl add rice, water and soak Guard basmati rice for 25 minutes.

Step 08
4 Now in a bowl add mayo, cream, cucumber, carrot, onion, capsicum, black pepper, salt, lemon juice and Mix all these ingredients well, your salad is ready.

Step 09
4 Heat oil in a pan, add onion and cook for about 4 to 5 minutes or until light golden brown.

Step 10
4 Then add salt, red chili powder, black pepper and cook for a minute.

Step 11
4 Now add stock, soaked rice and let it cook until water dries out 90%.

Step 12
4 When bubbles starts appearing cover and simmer on low flame for 10 minutes, Your rice is ready.

Step 13
4 Take a platter add rice, chicken strips, salad and drizzle sauce on top.


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 01
4 ایک باؤل میں چکن فلٹس، نمک، دھنیا پاؤڈر، کالی مرچ، کھانے کا تیل، ادرک لہسن پیسٹ اور ذیرہ پاؤڈر ڈال کر میرینیٹ کر لیں اور دس سے پندرہ منٹ رکھ دیں۔

Step 02
4 اب ایک بلینڈر میں تِل اور کھانے کا تیل ڈال کر بلینڈ کر کے پیسٹ بنا لیں۔

Step 03
4 پھر ایک باؤل میں تاہینی پیسٹ، مایونیز، کریم، کالی مرچ، لیموں کا رس اور نمک ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں۔

Step 04
4 پہلا طریقہ: ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے چکن فلٹس کو درمیانی ہلکی آنچ پر دونوں سائیڈوں سے تین سے چار منٹ پکا لیں۔

Step 05
4 دوسرا طریقہ: گرِل پین کو آئل سے گریس کر کے چکن فلٹس کو درمیانی ہلکی آنچ پر ہر سائیڈ سے تین سے چار منٹ پکا لیں۔

Step 06
4 اب ان چکن فلٹس کو لمبے پیسیز میں کاٹ لیں۔

Step 07
4 پھر ایک باؤل میں چاول اور پانی ڈال کر پچیس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

Step 08
4 اب ایک باؤل میں مایونیز، کریم، کھیرا، گاجریں، پیاز، شملا مرچ، کالی مرچ، نمک اور لیموں کا رس ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرلیں، سیلڈ تیار ہے۔

Step 09
4 پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

Step 10
4 اب اس میں نمک، لال مرچ پاؤڈر اور کالی مرچ پاؤڈر ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

Step 11
4 پھر اس میں یخنی اور بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر نوے فیصد پکنے تک پکائیں۔

Step 12
4 جب بلبلے آنے لگ جائیں تو ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس منٹ دم پر رکھ دیں، چاول تیار ہیں۔

Step 13
4 اب ایک پلیٹر میں چاول، چکنپیسیز اور سیلڈ رکھ کر سوس ڈا ل دیں۔

LEAVE A REVIEW