Recipes

More

Shinwari Chicken Biryani Recipe (Ramadan Recipes)

Shinwari Chicken Biryani Recipe (Ramadan Recipes)

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

Shinwari Chicken Biryani is a new style biryani recipe that you need to try right away. The delicious and aromatic Shinwari Chicken masala mixed and coated in fluffy Guard Rice gives an appetizing appeal. Try out this Shinwari Chicken Biryani and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Shinwari:
Ingredients for Boiled Rice:
Ingredients for Layering:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat oil and add chicken, ginger garlic paste, salt and cook until chicken changes color. Add black pepper, and green chilies and cook for 2-3 minutes over medium flame.

2 .
Add tomatoes, water and bring it to boil. Turn the flame to medium low and cover and cook until 80% water dries out.

3 .
Take off lid, and remove the tomato skin. Cook for 5-7 minutes on medium high flame or until smooth gravy has formed.

4 .
Add green chilies and ginger for garnishing and take off flame. Your Shinwari Chicken is ready.

5 .
In a bowl add water and Guard Basmati Rice. Soak for 20-25 minutes.

6 .
In a pot heat water and add salt, whole spices, vinegar, soaked rice and boil until rice is 80% done. Strain and set aside.

7 .
In a pot add a layer of rice, chicken shinwari, rice, chicken shinwari again, garnish with lemon slices, green chilies and cover and steam over low flame for 10-15 minutes.

8 .
Your Shinwari Chicken Biryani is ready. Serve hot and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن شنواری بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن، ادرک لہسن کا پیسٹ اورنمک ڈال کر ر چکن کا رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔اب اس میں کالی مرچ، اور ہری مرچ ڈال کر درمیانی آنچ پر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔

2 .
اب ٹماٹر، پانی ڈال کر ابلنے دیں اور چولہا درمیانی آنچ پر کرکے پانی اسی فیصد خشک ہونے تک پکائیں۔

3 .
ڈھکن اتار ٹماٹر وں کے چھلکے اتاریں اور تیز آنچ پر پانچ سے سات منٹ پکائیں۔

4 .
اب اس میں سبز مرچیں اور ادرک ڈال کر چولہا بند کردیں، چکن شنواری تیار ہے۔

5 .
ابلے ہوئے چاول بنانے کے لئے ایک باؤل میں گارڈ باسمتی چاول بیس سے پچیس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

6 .
اب ایک پین میں پانی گرم کریں اور اس میں نمک، ثابت مصالحہ، سرکہ اور بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر چاول اسی فیصد پکنے تک پکائیں۔

7 .
لئیرنگ کے لئے ایک برتن میں چاول، چکن شنواری اور دوبارہ چاول، چکن شنواری کی تہہ لگا کر لیموں کے سلائسز اور ہری مرچوں سے گارنش کرکے ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ دم پر رکھ دیں۔

8 .
مزیدار چکن شنواری بریانی تیار ہے۔

Recipe Tips