Recipes

More

Sindhi Beef Biryani Recipe

Sindhi Beef Biryani Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Traditional Karachi Biryani, Sindhi Beef Biryani is here to accompany us on Eid. Made with Guard Basmati Rice and filled with all the right flavours. Try out this Sindhi Beef Biryani and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot add water and bring it to boil, add potatoes, salt, oil, food color and let boil until 75% cooked. Strain and set aside.

2 .
In a pot heat oil and add meat, fry for 4-5 minutes or until changes color. Now add ginger garlic paste and mix well. Then add fried onion and cook for 2-3 minutes.

3 .
Now add tomatoes, salt, red chili powder, chili flakes, coriander powder, cumin seeds, nutmeg, mace, cinnamon stick, cloves, black peppercorns, star anise, bay leaf and cook for 8-10 minutes on high flame.

4 .
Now add water and bring it to boil. Cover and cook on low medium flame until meat is 85% cooked.

5 .
Now add yogurt and cook until oil separates. Add green chilies, boiled potatoes and cook for 6-8 minutes. Your masala is ready.

6 .
In a bowl add water and soak guard basmati rice. Soak for 25-30 minutes, strain and set aside.

7 .
In a pot add water and bring it to boil, add soaked rice, bay leaf, salt, cloves, black peppercorns, oil, cinnamon stick and boil until 85% done. Strain and set aside,

8 .
In a pot add a layer of masala, boiled rice, tomato slices, masala, fried onion, mint leaves, coriander leaves, green chilies, tomato slices, lemon slices and cover with lid. Steam for 10-15 minutes on low flame.

9 .
Beef Sindhi Biryani is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ابلے ہوئے آلو بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی ڈال کر ابلنے دیں۔اب اس میں آلو، نمک اور کھانے کا رنگ ڈال کر اسی فیصد پکنے تک ابال لیں اور چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
بریانی مصالحہ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں بیف ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔پھر اس میں تلا ہوا پیاز ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

3 .
اب اس میں ٹماٹر، نمک، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، دھنیا پاؤڈر، ذیرہ، جائفل، جاوتری، دار چینی اسٹک، لونگ، ثابت کالی مرچیں، بادیان اور تیز پات ڈال کر آٹھ سے دس منٹ ڈال کر تیز آنچ پر پکائیں۔

4 .
پھر اس میں پانی ڈال کر ابلنے دیں اور ڈھکن سے ڈھک کر درمیانی آنچ پر پچاسی فیصد گوشت پکنے تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں دہی ڈال کر آئل اوپر آنے تک پکائیں۔پھر اس میں سبز مرچیں اور ابلے ہوئے آلو ڈال کر چھ سے آٹھ منٹ پکائیں۔مصالحہ تیار ہے۔

6 .
چاول بنانے کے لئے ایک باؤل میں چاول ڈال کر پچیس سے تیس منٹ بھگو کر رکھ دیں اور چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

7 .
اب ایک برتن میں پانی ڈال کر ابلنے دیں اور اس میں بھگوئے ہوئے چاول، تیز پتا، نمک، لونگ، ثابت کالی مرچیں، کھانے کا تیل اور دارچینی اسٹک کر پچاسی فیصد پکنے تک ابال لیں اور چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

8 .
اسمبلنگ کے لئے ایک برتن میں تیار کئے ہوئے مصالحے، ابلے ہوئے چاولوں، ٹماٹر سلائسز، مصالحہ، تلا ہوا پیاز، پودینے کے پتوں، دھنیے کے پتوں، سبز چوں، ٹماٹر سلائسز اور لیموں کے سلائسز کی تہہ لگائیں اور ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ دم پر رکھ دیں۔

9 .
مزیدار سندھی بیف بریانی تیار ہے۔

Recipe Tips