Singaporean Style Fried Rice Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    2

Singaporean Rice is a dish with so many different flavors from delicious fried rice to juicy chicken, noodles and creamy sauce. A complete meal to enjoy at your next get together. Give try to this Singaporean rice recipe and share your feedback with us.
Check also these Rice Recipes

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

01 .
In a pot add water, when it starts simmering add salt, oil, noodles and boil noodles are 80% cooked. Strain and set aside.

02 .
In a wok add oil, then add carrots, capsicum and cook on high flame for 1 minute. Then add cabbage black pepper, salt, hot sauce, noodles and toss it well for 2 to 3 minutes. Lastly sprinkle green onion and set aside. Your noodles are ready.

03 .
In a bowl add rice, water and soak for 20 to 25 minutes.

04 .
Heat oil in a pan, add chicken and cook for 3 to 4 minutes. Now add chili powder, salt, paprika, onion powder, garlic powder, cumin and cook for 1 to 2 minutes. Then add ketchup, water and cook for 4 to 5 minutes until you get glazy sauce. Set aside.

05 .
Now in a pot add water, when it starts boiling add salt, oil, soaked rice and boil until rice is 80% cooked. Strain and set aside.

06 .
In a pot heat oil, add egg and scramble them. Then add cabbage, capsicum, carrot, black pepper, salt, soy sauce, boiled rice and cook it for 2 to 3 minutes. Your fried rice is ready.

07 .
In a bowl add mayonnaise, hot sauce, ketchup, salt, black pepper and give it a good mix. Your sauce is ready.

08 .
In a platter add fried rice in bottom; top it with noodles and chicken. Then drizzle sauce on top.

09 .
Garnish with spring onion and your delicious Singaporean Style Rice is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

01 .
ایک برتن میں پانی ڈال کر ابلنے جب ابلنا شروع ہوجائے تو اس میں نمک، کھانے کا تیل اور نوڈلز ڈال کر اسی فیصد پکنے تک ابال لیں۔

02 .
اب ایک دوسرے برتن میں کھانے کا تیل، گاجریں اور شملا مرچ ڈال کر تیز آنچ پر ایک منٹ پکا لیں۔ پھر اس میں بند گوبھی، کالی مرچ، نمک، ہاٹ سوس اور نوڈلز ڈال کر دو سے تین منٹ مکس کرکے اس پر سبز پیاز چھڑک دیں اور سائیڈ پر رکھ دیں، نوڈلز تیار ہیں۔

03 .
پھر ایک باؤل میں پانی اور بھگوئے چاول ڈال کر بیس سے پچیس منٹ پکا لیں۔

04 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن تین سے چار منٹ پکا لیں اوراس میں چِلی پاؤڈر، نمک، پیپریکا، پیاز پاؤڈر، لہسن پاؤڈر اور ذیرہ پاؤڈر ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔پھر اس میں کیچپ اور پانی ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں، سوس تیار ہے۔

05 .
اب ایک برتن میں پانی ڈال کر ابلنے کے لئے رکھ دیں جب پانی ابلنا شروع ہوجائے تو اس میں نمک، کھانے کا تیل اور بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر اسی فیصد پکنے تک ابال لیں، چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

06 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں انڈے ڈالیں اور اسکرمبلڈ کر لیں۔اب اس میں بند گوبھی، شملا مرچ، گاجریں، کالی مرچ، نمک، سویا سوس اور ابلے ہوئے چاول ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں، فرائیڈ رائس تیار ہیں۔

07 .
اب ایک باؤل میں مایونیز، ہاٹ سوس، کیچپ، نمک اور کالی مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں، سوس تیار ہے۔

08 .
پھر ایک پلیٹر میں سب سے پہلے فرائیڈ رائس ڈال کر اس پر نوڈلز،چکن رکھیں اور پھر سوس ڈال دیں۔

09 .
ہرے پیاز کے ساتھ گارنش کریں، مزیدار سنگاپورین رائس تیار ہیں۔

LEAVE A REVIEW