Recipes

More

Sizzling Tandoori Chicken Boti Recipe

Sizzling Tandoori Chicken Boti Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Sizzling Tandoori Chicken Boti is a great and delicious notion to your dinner recipe. Tandoori flavored chicken boti folded in sizzling gravy becomes more tasty when made with Shan Ginger Garlic Paste. Try out this lip-smacking Sizzling Tandoori Chicken Boti and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Preparation:
Ingredients for Gravy:
Ingredients for Sizzler:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, yogurt, ginger garlic paste, oil, salt, red chili powder, paprika powder, cumin powder, coriander powder, turmeric powder, black pepper powder, garam masala powder, chaat masala, lemon juice and mix well. Marinate for 30 minutes to 2 hours.

2 .
In a pan add the marinated chicken, cook until water dries out and chicken is fully done.

3 .
Turn off flame and give prepared chicken coal smoke for 1 minute. Set aside.

4 .
In a preheated pan. Add oil, saute until soft and translucent. Add ginger garlic paste and cook for a minute.

5 .
Add tomatoes and cook until soft. Add salt, white pepper and leftover marinade and cook until oil separates. Add yogurt and cook for 5-6 minutes over medium low flame.

6 .
Add the cooked chicken into this gravy. Add capsicum. Cook for a minute and transfer to a hot sizzler plate.

7 .
To prepare a hot plate. Place it over fire directly. When hot enough grease with oil and transfer onion rings.

8 .
Add the prepared chicken over this hot plate. While it sizzles, top with cheese and chilies. Enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، دہی، ادرک لہسن پیسٹ، کھانے کا تیل، نمک، سرخ مرچ پاؤڈر، پیپریکا پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر، چاٹ مصالحہ اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور دو گھنٹے میرینیٹ کے لئے رکھ دیں۔

2 .
اب ایک پین میں میرینیٹ کیا ہوا چکن ڈا ل کر پانی خشک ہونے تک اور چکن اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔

3 .
چولہا بند کرکے چکن کو کوئلے سے ایک منٹ دھواں دے کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
گریوی بنانے کے لئے پہلے سے گرم پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

5 .
اب اس میں ٹماٹر ڈال کر نرم ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں نمک، سفیدمرچ اور بچی ہوئی میرینیشن ڈال کر آئل علیحدہ ہونے تک پکائیں۔اب اس میں دہی ڈال کر ہلکی آنچ پر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔

6 .
پھر اس گریوی میں پکا ہوا چکن اور شملا مرچ ڈال کر ایک منٹ پکا کر گرم سزلر پلیٹ میں ڈال دیں۔

7 .
ہاٹ پلیٹ گرم کرنے کے لئے ہاٹ پلیٹ کو چولہے پر رکھیں اور جب پلیٹ اچھی طرح گرم ہوجائے تو اس پر پیاز رِنگ رکھیں۔

8 .
اب ہاٹ پلیٹ پر تیار کیا ہوا چکن ڈالیں اور اس پر چیز، سبز مرچیں ڈال دیں۔

Recipe Tips