Recipes

More

Smoked Chicken Mandi with Hummus Recipe

Smoked Chicken Mandi with Hummus Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    50
  • SERVING
    4

Presenting you Smoked Chicken Mandi with Hummus for an extraordinary flavorful experience this Eid ul Fitr. This magical meal becomes even more delightful when served with Coca-Cola. Bring your loved ones on the table this special occasion and cherish the magic of eating together with Coca-Cola.

 Ingredients

Ingredients for Marinade:
Ingredients for Stock:
Ingredients for Mandi:
Ingredients for Hummus:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Place deep cuts in chicken pieces and keep aside. In a bowl add olive oil, salt, white pepper, red chili powder, turmeric powder, garam masala powder, coriander powder, cardamom powder, vinegar, saffron water, food color and mix well until well combined.

2 .
Place chicken in the marinade and coat well and let marinate for 2hrs or overnight.

3 .
Now, in a double boiler add water, dried lemon, green chilies, green cardamom, black cardamom, cinnamon stick and bay leaf. Once the water starts to simmer, place the plate and marinated chicken pieces. Cover with lid and let steam for 25-30 minutes on low flame until chicken has cooked through.

4 .
Strain the stock in a clean bowl and keep it aside for later use.

5 .
Now, in a pot, heat oil. Saute onion until light brown in color. Add reserved stock, salt, garam masala and bring it to a boil. Add soaked rice and cook until 80% water has been absored.

6 .
Place the steamed chicken pieces on top of rice and cover with a lid. Let steam for 10-12 minutes over low flame.

7 .
Take off lid, turn off flame and place heated coal in aluminum cup. Add a few drops of oil and then cover with the lid again for 2-3 minutes.

8 .
Dish it out and garnish with roasted nuts. Your Smoked Chicken Mandi is ready.

9 .
In a blender add white chickpeas, tahini paste, salt, garlic, olive oil and blend until smooth consistency has obtained. Hummus is ready.

10 .
Garnish with sumac powder, olive oil, and parsley. Serve with Chicken Mandi and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
سموکڈ چکنمندی بنانے کے لئے چکن پیسیز کو کٹ لگا کر سائیڈ پر رکھ دیں۔اب ایک باؤل میں زیتون کا تیل، نمک، سفید مرچ، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، الائچی پاؤڈر، سرکہ، زعفران کا پانی اورکھانے کا رنگ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
اب اس چکن کو میرینیشن میں ڈال کر اچھی طرح کوٹ کر لیں اور دو گھنٹے میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

3 .
پھر ایک ڈبل بوائلر میں پانی، خشک لیموں، ہری مرچ، ہری الائچی، کالی الائچی، دار چینی اسٹک اور تیز پتا ڈالیں۔ جب پانی ابلنے لگے تو پلیٹرکھ کر اس میں میرینیٹ کیے ہوئے چکن پیسیز رکھیں۔اب ڈھکن سے ڈھک کرہلکی آنچ پر پچیس سے تیس منٹ سٹیم ہونے دیں۔

4 .
اب یخنی کو ایک باؤل میں چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
پھر ایک برتن میں تیل گرم کریں۔ پیاز کو ہلکا براؤن ہونے تک بھونیں۔اب اس میں بچی ہوئی یخنی، نمک اور گرم مصالحہ ڈال کر ابلنے دیں۔پھر اس میں بھگوئے ہوئے چاول ڈال کرپانی اسی فیصد خشک ہونے تک پکائیں۔

6 .
اب ان چالوں پر سٹیم کئے ہوئے چکن پیسیز رکھ کر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے بارہ منٹ سٹیم کر لیں۔

7 .
پھر ڈھکن اتار کر چولہا بند کردیں اور کوئلے سے دو سے تین منٹ دھواں دے دیں۔

8 .
اب ایک ڈِش میں ڈال کر روسٹ کئے ہوئے نٹس سے گارنش کر یں۔چکن مندی تیار ہے۔

9 .
ہمس بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں سفید چنے، تاہینی پیسٹ، نمک، لہسن او ر زیتون کا تیل ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔

10 .
سمک پاؤڈر، زیتون کا تیل اور پارسلے سے گارنش کرکے مندی کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips