Recipes

More

×

Special Falooda Recipe

Special Falooda Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    3

Research Content

Special Falooda Recipe, very delicious and yummy beverage dessert that is flavored with Red Syrup. Try out this Rabri Falooda Recipe this summer and share your thoughts with us.


 Ingredients

Ingredients for rabri:
Ingredients for vermicelli:
Ingredients for garnish:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan boil 3 & 1/2 cup of milk and add saffron.

2 .
As soon as it starts to leave color add cardamom powder, pistachio and almond in it. Cook on medium heat until the milk left 3 cups. Add condensed milk and cook for 2 to 3 minutes.

3 .
Mix 1/2 cup of milk with 1 tablespoon of corn flour. Add this mixture in milk and cook for 10 minutes. Turn off the flame, bring rabri to room temperature and refrigerate for 2-3 hours before use.

4 .
In a pan mix water, corn flour and sugar well. Cook it on medium to low flame. Keep stirring until the mixture becomes transparent.

5 .
Take nimko maker fill it with vermicelli mixture and make vermicelli in chilled water. Keep them in water and take out when you are about to serve. Note: the vermicelli mixture should be hot while making or else it will become hard.

6 .
In one cup of water soak basil seeds for about 10 to 15 minutes.

7 .
Take a big glass layer it with red syrup, vermicelli, rabri, jelly, basil seeds (soaked) vermicelli and rabri. Garnish it with almonds and pistachio. Your rabri falooda is ready to serve. Serve chilled.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں دودھ ابال لیں اور اس میں زعفران ڈال دیں۔

2 .
جب دودھ کا رنگ تبدیل ہوتو اس میں الائچی پاؤڈر اور بادام ڈال کر درمیانی آنچ پر اچھی طرح پکائیں۔اب اس میں کنڈینسڈ ملک ڈال کردو سے تین منٹ کے لئے پکائیں۔

3 .
پھر آدھا کپ دودھ میں ایک کھانے کا چمچ کارن فلار ڈال کر مکس کریں اور یہ مکسچر تیارکئے ہوئے دودھ میں ڈال دیں۔اب چولہا بند کر کے ربڑی کو دوسے تین گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔

4 .
پھر ایک پین میں پانی، کارن فلار اور چینی ڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر تب تک پکائیں جب تک مکسچر گاڑھا ہوجائے۔

5 .
اب نمکو میکر میں سویوں کا مکسچر ڈالیں اور ٹھنڈے پانی میں سویاں بنا لیں۔نوٹ: (نمکو میکر میں سویاں بناتے ہوئے سویوں کا مکسچر گرم ہونا چاہئے ورنہ سویاں سخت اور خراب ہو سکتی ہیں)

6 .
پھر ایک کپ پانی میں کلونجی دس سے پندرہ منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

7 .
ایک بڑا گلاس لیں اس میں لال رنگ، سویاں، ربڑی، جیلی، تخم ملنگا اور بھگوئی ہوئی سویاں، ربڑی ڈال کر سب کی تہہ لگا لیں۔پستہ اور بادام کی گارنش کر کے ٹھنڈا ٹھندا سرو کریں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:2
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More
03 Feb 2022 08:04 PM
Jabardast Read More