Spicy Chicken Drumsticks Recipe

Research Content

Chicken drumstick is always a quick and tasty snack which we all like. This time add more crunch and spice in your drumsticks by coating them in Kurkure and take the taste to a next level. Give this delicious crunchy and spicy chicken drumstick recipe a try and do let us know how it turned out for you.

Spicy Chicken Drumsticks recipe:
Ingredients:
Chicken legs 4
Onion (finely chopped) 1/2 cup
Coriander stems 1 tbsp
Salt to taste
Soy sauce 2 tbsp
Chili sauce 3 tbsp
Green chilies (chopped) 2 tbsp
Red chili powder 1/4 tsp
Black pepper powder 1/2 tsp
Bread crumbs 1/2 cup
Flour as required

Egg (beaten) as required Kurkure (crumbed) as required
Directions for Drumstick:
Take the chicken leg and de-bone them properly. Keep the meat and leg separately.
Now in a chopper add de-bone meat, onion, coriander roots and chop well.
In a bowl add chopped mince, green chilies, mustard paste, chilli sauce, bread crumbs, salt, red chillies powder and soy sauce and mix well.
In a chopper add kurkure and chop well your kurkure crumbs are ready.
Grease your hands then take the mixture and spread evenly on chicken leg bone and cover it properly by giving the drumstick shape.
Now coat it in the flour then egg and lastly crumb in kurkure, repeat this procedure for 2 times.
Heat oil in a pan and deep fry drumstick on low medium flame for about 6 to 8 minutes until light golden brown.
Your tasty kurkure drumsticks are ready to serve.
Preparation time: 15-20 minutes
Cooking time: 25-30 minutes
Serving: 4-5 persons

سپائسی چکن ڈرم اسٹکس ریسپی
اجزاء:
چکن لیگ 4عدد
پیاز آدھا کپ
دھنیا 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
سویا سوس 2کھانے کے چمچ
چِلی سوس 3کھانے کے چمچ
سبز مرچیں 2کھانے کے چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1چوتھائی چائے کا چمچ
کالی مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
بریڈ کرمز آدھا کپ
میدہ حسبِ ضرورت
پھینٹے ہوئے انڈے حسبِ ضرورت
کُرکُرے حسبِ ضرورت
ڈرم اسٹک ترکیب:
چکن لیگ لے کر ان کی ہڈیاں نکال لیں اور گوشت سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب ایک چوپر میں علیحدہ کیا ہوا گوشت، پیاز اور دھنیا ڈال کر اچھی طرح چوپ کر لیں۔
پھر ایک باؤل میں چوپ کیا ہواقیمہ، سبز مرچیں، مسٹرڈ پیسٹ، چِلی سو س، بریڈ کرمز، نمک، سرخ مرچ پاؤڈر اور سویا سوس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب ایک چوپر میں کُرکُرے ڈال کر اچھی طرح چوپ کر لیں۔
پھر اپنے ہاتھوں کو گریس کرکے چکن لیگ ہڈی پر تیار کیا ہوا مکسچر لگائیں اور چکن لیگ کی شکل بنا لیں۔
اب اس کو میدے میں کوٹ کرکے انڈے میں ڈِپ کریں اور آخر میں کُرکُرے کرمز میں کوٹ کریں، اسی عمل کو دو بار دہرائیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے تیار کی ہوئی ڈرم اسٹکس کو درمیانی ہلکی آنچ پر چھ سے آٹھ منٹ فرائی کرلیں۔
مزیدار سپائسی چکن ڈرم اسٹکس تیار ہیں۔
تیاری کا وقت: 15-20منٹ
پکانے کا وقت: 25-30منٹ
افراد: 4-5

LEAVE A REVIEW