Recipes

More

Spicy Chicken Thighs With Boiled Rice Recipe

Spicy Chicken Thighs With Boiled Rice Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Spicy Chicken Thighs with Boiled Rice is a delicious and scrumptious Platter recipe, that you need to try today. It's perfect to serve to your guests and family. Try out this mouth-watering Chicken Thighs with Boiled Rice and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Curry Masala:
Ingredients for Chicken Thighs:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a preheated pan add cumin seeds, coriander seeds, cardamom, fenugreek seeds, red chilies and roast until fragrant. Take off the flame and cook down to room temperature.

2 .
Now transfer all the roasted ingredients in a pulse machine and add turmeric powder. grind until fine powder has formed.

3 .
Sift through a sieve to get fine powder. Keep aside until used.

4 .
In a bowl, add yogurt, curry masala, oil, red chili powder, cumin powder, garlic powder, onion powder, salt, white pepper, lemon juice and whisk into a smooth paste.

5 .
Add chicken thighs and marinate for 30 minutes to 2 hours.

6 .
Now, add oil in a preheated pan and transfer the marinated chicken thighs into the pan. Cook each side for 3-4 minutes.

7 .
Add the leftover marinade over the half cooked chicken thighs and then cook until fully cooked. Add water if needed.

8 .
Serve with boiled rice and sprinkle coriander on top. Your Chicken Thighs with Boiled Rice is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کڑی مصالحہ بنانے کے لئے پہلے سے گرم پین میں زیرہ، دھنیا، الائچی، میتھی دانہ اور لال مرچیں ڈال کر خوشبودار ہونے تک روسٹ کر لیں۔

2 .
اب روسٹ کئے ہوئے اجزا گرینڈر میں ڈال کر اس میں ہلدی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔

3 .
چھاننی سے چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
چکنتھائی بنانے کے لئے ایک باؤل میں دہی، کڑی مصالحہ، کھانے کاتیل، لال مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، پیاز پاؤڈر، نمک، سفید مرچ اور لیموں کا رس ڈال کرپیسٹ بنا لیں۔

5 .
اب اس میں چکن تھائی ڈال کر تیس منٹ سے دو گھنٹے تک میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

6 .
پھر پہلے سے گرم پین میں کھانے کا تیل ڈال کر میرینیٹ کئے ہوئے چکن کو تھائی کو ہر سائیڈ سے تین سے چار منٹ پکا لیں۔

7 .
اب اس میں بچی ہوئی میرینیشن ڈال کر چکن تھائی کو اچھی طرح پکا لیں (اگر ضرورت ہوتو پانی ڈالیں)۔

8 .
اس پر دھنیا چھڑک کر ابلے ہوئے چاولوں کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips