Recipes

More

Steamed Chicken Gola Kabab Recipe | Ramzan Special Recipes

Steamed Chicken Gola Kabab Recipe | Ramzan Special Recipes

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Steamed Chicken Gola Kabab are as easy to make as they look. The tenderness and smooth texture will make up a perfect bite. Try out these Steamed Chicken Gola Kabab this Ramzan and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Mixture:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a chopper add chicken mince, onion, green coriander, ginger garlic paste, green chilies, red chili powder, cumin powder, red chili flakes, salt, coriander powder, garam masala powder, lemon juice and chop them well.

2 .
Now take hand full of chicken mixture and tread it on wooden skewer in gola kabab shape.

3 .
Wrap them in aluminum foil. Boil water in a pot and place wrapped gola kabab. Boil them for 10-12 mins making sure water does not enter aluminum foil.

4 .
Now take them out of the pot and let them cool at room temperature. Remove the gola kabab from aluminum foil and skewers. Note: Can be frozen for up to 1 month

5 .
In pan heat oil and add steamed gola kabab. Fry them for 1-2 mins.

6 .
Turn off flame and place heated coal pieces in aluminum cup. Drizzle oil and cover with lid. Smoke for 1-2 mins.

7 .
Your Steamed Chicken Gola Kabab is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن مکسچربنانے کے لئے ایک چوپر میں چکن قیمہ، پیاز، ہرا دھنیا، ادرک لہسن کا پیسٹ، ہری مرچ، لال مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر،کٹی لال مرچیں، نمک، دھنیا پاؤڈر، گرممصالحہ پاؤڈر اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی چوپ کرلیں۔

2 .
اب چکن کے مکسچر سے بھرا ہاتھ لیں اور اسے لکڑی کی سیخوں پر کباب کی شکل میں لگائیں۔

3 .
پھر انہیں ایلومینیم فوائل میں لپیٹ دیں۔ اب ایک برتن میں پانی ابال کر اس میں لپیٹے ہوئے گولا کباب رکھیں اور انہیں دس سے بارہ منٹ تک ابال لیں اور خیال رہے کہ پانی میں ایلومینیم فوائل میں نہ جائے۔

4 .
اب انہیں برتن سے باہر نکالیں اور کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔ گولا کباب کو ایلومینیم فوائل اور سیخوں سے نکال لیں۔ نوٹ: ایک ماہ تکفریز کر سکتے ہیں۔

5 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں سٹیم کئے ہوئے گولا کباب ڈالیں اورایک سے دو منٹ تک فرائی کریں۔

6 .
اب چولہا بند کر کے اس میں گرم کوئلے کے ٹکڑوں کو ایلومینیم کپ میں رکھ کر اس پر تھوڑا سا تیل ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کرایک سے دو منٹ دھواں دیں۔

7 .
سٹیمڈ چکن گولا کباب تیار ہیں۔

Recipe Tips