Recipes

More

Tawa Chicken with Nihari Masala Recipe

Tawa Chicken with Nihari Masala Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Presenting you Tawa Chicken Piece, delicious street food with a twist. Make this Chicken Tawa Piece in Shan Nihari Masala and give your meal a new notion. Give this delicious recipe a try and do not forget to share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Preparation:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken pieces, yogurt, ginger garlic paste, red chili powder, salt, turmeric powder, lemon juice and mix well. Marinate the chicken for 1 hour.

2 .
In a deep pan add the marinated chicken and water. Cover and cook the chicken for 15 minutes or until 70% done.

3 .
Your steamed chicken is ready.

4 .
On a preheated griddle add oil and onion. Cook until translucent.

5 .
Add tomatoes and cook until tomatoes get soft. Now add chicken, yogurt, and Shan Nihari Masala, and give it a good mix.

6 .
Garnish it with green chilies and turn off flame.

7 .
Place a heated coal piece in aluminum cup on the griddle. Drizzle oil on the coal piece and cover and smoke the chicken for 1 minute. Garnish it with onion rings, lemon slices.

8 .
Your Tawa Chicken Piece is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن پیسیز، دہی، ادرک لہسن کا پیسٹ، لال مرچ پاؤڈر، نمک، ہلدی پاؤڈر اورلیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے ایک گھنٹہ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

2 .
اب ایک پین میں میرینیٹ کیا ہو اچکن اور پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر پندرہ منٹ یا ستر فیصد پکنے تک پکائیں۔

3 .
سٹیم چکن تیار ہے۔

4 .
چکن توا پیس بنانے کے لئے پہلے سے گرم توے پر کھانے کا تیل اور پیا ز ڈال کر کچھ دیر پکا لیں۔

5 .
اب اس میں ٹماٹرڈال کر ٹماٹر نرم ہونے تک پکائیں۔ پھر اس میں چکن، دہی اور شان نہاری مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

6 .
سبز مرچوں سے گارنش کرکے چولہا بند کر دیں۔

7 .
اب توے پر ایلومینیم کپ رکھ کر اس میں گرم کوئلہ رکھیں اور کھانے کا تیل ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر ایک منٹ دھواں دیں۔پیاز اور لیموں کے سلائسز سے گارنش کریں۔

8 .
توا چکن پیس تیار ہے۔

Recipe Tips