Recipes

More

×

Tawa Fish Fry Recipe

Tawa Fish Fry Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    2

Tawa Fry Fish is indeed a winters treat that you don't want to miss. Delicious masala coated fish, served with tamarind sauce give irresistable pleasure. Try out this Tawa Fry Fish today and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Tawa Fry Fish:
Ingredients for Tamarind Sauce:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot add ginger garlic paste, salt, vinegar, water and mix well. Add fish pieces soak them for 10-12 minutes. Pat dry them before marination.

2 .
In another pot add salt, red chili flakes, carom seeds, cumin powder, black pepper powder, coriander powder, turmeric powder, red chili powder, ginger garlic paste, lemon juice, egg, corn flour, all-purpose flour, yellow food color and mix well.

3 .
Add the fished pieces and marinate them well. Refrigerate for 2 hours.

4 .
On a pan heat oil and add marinated fish, fry each side until fully cooked. Your spicy tawa fry fish is ready. Set aside.

5 .
In a pan heat tamarind pulp and bring it to boil. Add jiggery powder and cook until fully mixed.

6 .
Now add salt, red chili powder and cook on low flame until sauce thickens in consistency.

7 .
Take off flame and add roasted cumin seeds, ginger powder. Let it cool at room temperature. Your tamarind sauce is ready to be served with Spicy Tawa Fish.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
توا فِش فرائی بنانے کے لئے ایک پین میں ادرک لہسن پیسٹ، نمک، سرکہ اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں مچھلی کے پیسیز کو دس سے بارہ منٹ بھگو کر رکھ دیں۔ (میرینیٹ کرنے سے پہلے مچھلی کو خشک کرلیں)

2 .
اب ایک دوسرے برتن میں نمک، کٹی سرخ مرچیں، اجوائن، ذیرہ پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، سرخ مرچ پاؤڈر، ادرک لہسن پیسٹ، لیموں کا رس، انڈہ، کارن فلار، میدہ اور کھانے کا رنگ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

3 .
اب اس میں مچھلی کے پیسز ڈال کر اچھی طرح میرینیٹ کر لیں اور دو گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔

4 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کی ہوئی مچھلی کو ہر سائیڈ سے اچھی طرپکنے تک فرائی کرلیں۔مزیدار سپائسی توا فرائی فِش تیار ہے۔

5 .
املی سو س بنانے کے لئے ایک پین میں املی کا گودا ڈال کر ابلنے دیں۔اب اس میں گُڑ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

6 .
پھر اس میں نمک اور سرخ مرچ پاؤڈر ڈال کر ہلکی آنچ پر سوس گاڑھی ہونے تک پکائیں۔

7 .
اب چولہا بند کرکے اس میں روسٹ کیا ہوا ذیرہ اور ادرک پاؤڈر ڈالیں، املی سوس تیار ہے مچھلی کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More