Recipes

More

Tawa Mutton Recipe

Tawa Mutton Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    3

Tawa Mutton is a special Bakra Eid Recipe that has appetizing aroma and taste. Try out this easy and finger licking Tawa Mutton Recipe and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot add mutton, water, black peppercorns, cloves, cinnamon sticks, salt and bring it to boil. Remove the skim and cover the pot for 35 mins or until your meat is 80% done. Take off flame.

2 .
On a tawa heat oil and add onion, cook for about 2-3 mins or until translucent.

3 .
Now add ginger garlic paste and cook for a minute. Now add tomatoes, turmeric, chili powder, coriander powder, cumin seeds, salt, black pepper powder, garam masala and cook on medium low flame for 6-7 minutes.

4 .
Now add yogurt and cook for 5-6 minutes or until oil separates. Now add boiled mutton, green chilies and cook and mix on high flame for 5-6 mins.

5 .
Turn off flame and give the coal smoke for 1 minutes.

6 .
Sprinkle green coriander, garnish with onion rings, lemon slices.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک برتن میں مٹن، پانی، ثابت کالی مرچیں، لونگ، دار چینی اسٹک اور نمک ڈال کر ابلنے دیں۔اب مٹن سے جھاگ اتار کر ڈھکن سے ڈھک کر پنتیس منٹ پکنے دیں اور چولہا بند کر دیں۔

2 .
اب ایک توے پر کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

3 .
پھر اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔اب اس میں ٹماٹر، ہلدی پاؤڈر، چِلی پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ذیرہ، نمک، کالی مرچ پاؤڈر اور گرم مصالحہ پاؤڈر ڈا ل کر ہلکی آنچ پر چھ سے سات منٹ پکائیں۔

4 .
اب اس میں دہی ڈال کر پانچ سے چھ منٹ یا آئل علیحدہ ہونے تک پکائیں۔اب اس میں ابلا ہوا مٹن اور سبز مرچیں ڈال کر تیز آنچ پر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔

5 .
پھر چولہا بند کرکے کوئلے سے ایک منٹ دھواں دیں۔

6 .
سبز دھنیا چھڑک کر پیاز اور لیموں کے سلائسز سے گارنش کریں۔

Recipe Tips