Recipes

More

Tres Leches Cake Recipe

Tres Leches Cake Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    6

Creamy and delicious Tres Leches Cake is a Turkish treat packed with milky goodness of Nurpur Full Cream Milk. Topped with cinnamon and chocolate shavings, this is a perfect recipe to try this Valentine for your loved ones.  Try out this delightful Tres Leches Cake today and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Sponge:
Ingredients for 3-Milk Syrup:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, baking powder and salt. Mix them well. set aside.

2 .
Separated egg whites and egg yolks in 2 separate bowls. Add sugar into egg yolks and beat for 2 minutes or until pale yellow in color. Add milk and vanilla essence and beat again. Set aside.

3 .
Beat egg whites for 1 minute or until stiff peaks form. Add sugar and beat again for a minute.

4 .
Pour the egg yolk mixture over flour mixture and blend together with spatula. Gently fold in egg white mixture and mix until well combined.

5 .
Butter a casserole dish and pour the prepared mixture into it.

6 .
Bake in a preheated oven at 175°C for 30-35 minutes.

7 .
For 3-milk syrup preparation, in a cup add whipping cream, evaporated milk and condensed milk. Mix them.

8 .
Take the sponge out of oven and let it cool at room temperature. Pierce with fork and drizzle 3-milk syrup over it. Let it rest for 30 minutes and set aside.

9 .
In a bowl add 2 cups cold whipping cream, 2 tbsp sugar and beat until stiff peaks form. Spread it over prepared sponge, drizzle melted chocolate and add cinnamon powder on top.

10 .
Your Tres-Leches Cake is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
سپونج بنانے کے لئے ایک باؤل میدہ، بیکنگ پاؤڈر اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب انڈوں کی زردی اور انڈوں کی سفید ی کو باؤل میں الگ الگ کر لیں۔پھر انڈوں کی زردی میں چینی ڈال کر دو منٹ اچھی طرح پھینٹ لیں۔اب اس میں دودھ اور ونیلا ایسنس ڈال کر دوبارہ پھینٹ لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
پھر انڈوں کی سفیدی کو ایک منٹ پھینٹ لیں۔اب اس میں چینی ڈال کر مزید ایک منٹ اچھی طرح پھینٹ لیں۔

4 .
اب زردی مکسچر کو میدہ مکسچر پر ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں اور انڈوں کی سفید ی میں اچھی طرح مکس کر لیں۔

5 .
پھر کیسرول ڈِش کو مکھن لگائیں اور تیار کیا ہوا مکسچر ڈال دیں۔

6 .
اب پہلے سے گرم اوون میں ایک سو پچہتر کے درجہ حرارت پر تیس سے پنتیس منٹ بیک کر لیں۔

7 .
تین قسم کے دودھ بنانے کے ایک کپ میں وہپنگ کریم، ایویپو ریٹڈ ملک اور کنڈینسڈ ملک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور تیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

8 .
سپونج کو اوون سے نکال کر ٹھنڈا ہونے دیں اور لکڑی کی سیخ سے سوراخ بنا کر اس میں تین قسم کا دودھ سیرپ ڈالیں اور تیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

9 .
وہپنگ کریم فروسٹنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں دو کپ ٹھنڈی وہپنگ کریم اور دو کھانے کے چمچ چینی ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔اب اسے تیار کئے ہوئے سپونج پر اچھی طرح پھیلا دیں۔پھر اس پر پگھلی ہوئی چوکلیٹ ڈال کر دار چینی پاؤڈر ڈال دیں۔

10 .
مزیدار ٹریس لیش کیک تیار ہے۔

Recipe Tips