Recipes

More

Turkish Style Chicken Recipe

Turkish Style Chicken Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Turkish Style Chicken is a Unique and Famous dish of turkey. specially made for Turkish food lovers out there. make this Turkish-style chicken recipe using Nurpur Butter, Milk, and Cheddar Cheese, and let us know how it turned out. 

 Ingredients

Ingredients for Chicken Preparation:
Ingredients for White Sauce:
Ingredients for Turkish Chicken:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, red chili powder, yogurt, paprika, salt, vinegar, ginger garlic paste, cumin powder, tomato paste and marinate it well. Refrigerate for 30 mins.

2 .
In a pan heat oil and add marinated chicken and cook until it’s 90% done. Take off flame and set aside.

3 .
In a pan heat butter and add flour, cook until fragrant. Now add milk and cook until starts to thicken.

4 .
Now add black pepper, white pepper, salt and mix it well. your white sauce is ready.

5 .
In a preheated pan add cooked chicken, white sauce and Nurpur Cheddar Cheese. Cover and cook for 10 minutes over low flame or until cheese melts.

6 .
Your Turkish Chicken is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، لال مرچ پاؤڈر، دہی، پیپریکا، نمک، سرکہ، ادرک لہسن کا پیسٹ، زیرہ پاؤڈر اورٹماٹر کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح میرینیٹ کرکے تیس منٹ تک فریج میں رکھ دیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹکیا ہوا چکن ڈال کر نوے فیصد پکنے تک پکائیں اور چولہابند کر دیں۔

3 .
وائٹ سوس بنانے کے لئے ایک پین میں مکھن گرم کرکے اس میں میدہ ڈالیں اورخوشبودار ہونے تک پکائیں۔اب اس میں دودھ ڈال کر گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں کالی مرچ، سفید مرچ اورنمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔وائٹ سوس تیار ہے۔

5 .
ترکش چکن بنانے کے لئے پہلے سے گرم پین میں پکا ہوا چکن، وائٹ سوس اور نور پور چیڈر چیز ڈال کر ڈھکن سے ہلکی آنچ پر دس منٹ یا چیز پگھلنے تک پکائیں۔

6 .
مزیدار ترکش سٹائل چکن تیار ہے۔

Recipe Tips