Recipes

More

Vada Pav Recipe

Vada Pav Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Delicious Indian Street food Vada Pav is here to fill our hunger. Filled with tangy sauces this is a treat to the taste buds. Do try Bread Vada Pao Pakoda Recipe today and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Gram flour batter:
Ingredients for Vada:
Ingredients for Dry Vada Pav chutney:
Ingredients for green chutney:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add gram flour, salt, turmeric, red chili powder, water and mix well. Your gram flour batter is ready. set aside.

2 .
In a pan heat oil and add mustard seeds. Cook for 1-2 minutes. Now add curry leaves and mix well. Add green chilies, turmeric powder, red chili powder, cumin powder, red chili flakes, salt, boiled potatoes and cook for 2-3 minutes. Set aside and let it cool at room temperature.

3 .
Now take the potato mixture and make small potato balls.

4 .
Dip them in gram flour batter and fry on medium flame until light golden in color.

5 .
Your vada is ready. set aside.

6 .
Heat a pan and add whole red chilies. Roast for 1 minute. Now add coconut, garlic, peanuts and cook for 1 minute.

7 .
Transfer the prepared mixture into grinder and add salt, red chili powder, garlic cloves and grind well.

8 .
Your dry vada pav chutney is ready.

9 .
In a blender add coriander, mint, onion, tomatoes, garlic, green chilies, lemon juice, salt, water and blend well. Your green chutney is ready.

10 .
Take the pav bread, spread the green chutney and dry vada pav chutney in it, place the vada in it, add some dry vada pav chutney and cover with top bun.

11 .
Press the bun gently and your vada pav is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بیسن بیٹر بنانے کے لئے ایک باؤل میں بیسن، نمک، ہلدی، لال مرچ پاؤڈر اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں، بیسن بیٹر تیار ہے۔

2 .
وڑا بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں رائی دانہ ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب اس میں کڑی پتے ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔پھر اس میں سبز مرچیں، ہلدی پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، نمک اور ابلے ہوئے آلو ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

3 .
پھر اس آلوؤں کے مکسچر سے چھوٹی چھوٹی بالز بنا لیں۔

4 .
اب ان پر بیسن بیٹر لگا کر ہلکی آنچ پر لائٹ گولڈن ہونے تک فرائی کر لیں۔

5 .
وڑا تیار ہے۔

6 .
ڈرائی وڑا پاؤ بنانے کے لئے ایک پین گرم کرکے اس میں ثابت سرخ مرچیں ڈال کر ایک منٹ روسٹ کر لیں۔اب اس میں کھوپرا، لہسن اور مونگ پھلی ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

7 .
پھر اس مکسچر کو ایک گرینڈر میں ڈا ل کر اس میں نمک، لال مرچ پاؤڈر اور لہسن کی جویں ڈال کر گرینڈ کر لیں۔

8 .
ڈرائی وڑا پاؤچٹنی تیار ہے۔

9 .
سبز چٹنی بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں دھنیا، پودینہ، پیاز، ٹماٹر، لہسن، سبز مرچیں، لیموں کا رس، نمک اور پانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں، سبز چٹنی تیار ہے۔

10 .
اسمبلنگ کے لئے پاؤ بریڈ لے کر اس پر سبز چٹنی اور ڈرائی وڑا پاؤ چٹنی پھیلائیں۔اب اس پر وڑا رکھیں اور ڈرائی وڑا پاؤ چٹنی ڈال کر بن کے اوپر والا حصہ رکھ دیں۔

11 .
مزیدار وڑا پاؤ ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips