Recipes

More

Vegetable Curry with Brown Rice Recipe(Ramzan Recipes)

Vegetable Curry with Brown Rice Recipe(Ramzan Recipes)

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

Vegetable Curry with Brown Rice is a healthy and nutritious meal combination perfect for sehri. This rice platter will keep you running and active all-day. Try out this Vegetable Curry with Brown Rice today and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Vegetable Curry:
Ingredients for Brown Rice:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat oil and add ginger and garlic. Cook for a minute. Add cauliflower, capsicum, peas, carrots, onion and cook for 3-4 minutes.

2 .
Add tomato paste, water and mix it well. Add red chili powder, coriander powder, cumin powder, salt and cook until veggies are half done.

3 .
Add coconut milk and cover and cook over medium flame until veggies are fully done. Add cream and curry leaves and give it a good mix.

4 .
Your Vegetable Curry is ready.

5 .
Soak Guard Brown Rice for 30 minutes.

6 .
In a pan heat oil and add garlic, saute for a minute. Add salt, black pepper, chicken stock and cook until starts to boil.

7 .
Add soaked rice and cook until 80% stock dries out. Cover and steam over low flame for 20 minutes.

8 .
Your Brown Rice is ready. Serve it Vegetable Curry and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
سبزیوں کی کڑی بنانے کے لئے یک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ادرک اور لہسن ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔اب اس میں گوبھی، شملہ مرچ، مٹر، گاجر اور پیاز ڈال کرتین سے چار منٹ تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں ٹماٹر کا پیسٹ اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔پھر اس میں لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر اور نمک ڈال کر سبزیاں آدھی پک جانے تک پکائیں۔

3 .
پھر اس میں ناریل کا دودھ ڈال کرڈھکن سے ڈھانپ کر ہلکی آنچ پر سبزیاں اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔اب اس میں کریم اور کری پتے ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
سبزیوں کی کڑی تیار ہے۔

5 .
براؤن رائس بنانے کے لئے گارڈ براؤن رائس کو تیس منٹ تک بھگو دیں۔

6 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ کے لیے پکائیں۔اب اس میں نمک، کالی مرچ اورچکن یخنی ڈال کر ابال آنے تک پکائیں۔

7 .
پھر اس میں بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر یخنی اسی فیصد خشک ہونے تک پکائیں۔

8 .
مزیداربراؤن رائس تیار ہیں۔ویجیٹیبل کڑی کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips