Vegetable Strudel Recipe

  • PREP TIME
    40
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    7

Vegetable strudel recipe is as tasty as it looks. Crispy crust filled with veggies and chicken is a complete luxury meal. Give this recipe a try and share your feedback with us.

Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 01
In a bowl add flour, salt, olive oil, lemon juice, vinegar and mix well.

Step 02
Then add hot water and knead for 5 to 7 minutes into semi hard dough, Cover with damp cloth and rest the dough for about 10 to 15 minutes.

Step 03
In a pan of boiling salty water add chicken cubes and boil until fully cooked. Strain and set aside.

Step 04
In another pan of boiling salty water add potato, carrots and let it boil until fully tender. Strain and set aside.

Step 05
Heat olive oil in a pan and sauté onion, garlic for 2 minutes, Then add mushroom and sauté for 2 to 3 minutes.

Step 06
Add chicken, carrots, potatoes and cook for another 4 to 5 minutes on medium low heat.

Step 07
Shift this mixture into a bowl, add broccoli, beans, black olives, capsicum, salt, black pepper, lemon juice and mix it all well. Your filling is ready.

Step 08
Take the dough and cut into 14 to 15 parts, dust with flour and roll each portion into a paper like thin sheet.

Step 09
Brush one sheet with melted butter, cover it with another sheet and brush it with butter again, Note: cover each rolled sheet with damp cloth.

Step 10
Repeat the process until you have six layers.

Step 11
Spread the prepared filling in center of sheet and wrap it in loaf shape.

Step 12
Place the loaf on baking tray and brush it again with butter.

Step 13
Bake in a preheated oven at 160 degrees for 30 minutes or until light golden brown.

Step 14
Cut it into slices, your tasty Vegetable Strudel Recipe is ready to serve.


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 01
ایک باؤل میں میدہ، نمک، زیتون کا تیل، لیموں کا رس اور سرکہ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

Step 02
اب اس میں گرم پانی ڈال کر پانچ سے سات منٹ ڈو گوندھ لیں اور گیلے کپڑے سے ڈھک کر دس سے پندرہ منٹ رکھ دیں۔

Step 03
پھر ایک برتن میں پانی، نمک ابال کر اس میں چکن کے ٹکڑے ڈال کر اچھی طرح ابلنے تک پکائیں اور چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

Step 04
اب ایک دوسرے برتن میں پانی، نمک ابال کر اس میں آلو اور گاجریں ڈال کر اچھی طرح گلنے تک ابلنے دیں، چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

Step 05
پھر ایک برتن میں زیتون کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز اور لہسن ڈال کر دو منٹ بھون کر اس میں مشروم ڈالیں اور دو سے تین منٹ اور پکائیں۔

Step 06
اب اس میں چکن، گاجریں اور آلو ڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

Step 07
پھر اس مکسچر کو ایک باؤل میں ڈال کر اس میں بروکولی، سرخ لوبیا، کالا زیتون، شملا مرچ، نمک، کالی مرچ اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں، فلنگ تیار ہے۔

Step 08
اب ڈو کو چودہ سے پندرہ حصوں میں کاٹ کر پیڑے بنائیں اور ہر پیڑے کو باریک صحفے کی شکل میں بیل لیں۔

Step 09
پھر ایک شیٹ پر برش سے پگھلا ہوا مکھن لگاکر دوسری شیٹ سے ڈھک دیں اور دوبارہ برش سے مکھن لگائیں، (ہر شیٹ کو گیلے کپڑے سے ڈھک کر رکھیں)۔

Step 10
اب اسی عمل کو چھ بار دہرائیں۔

Step 11
پھر اس کے درمیان تیار کی ہوئی فلنگ رکھیں اور لوف کی شکل میں لپیٹ لیں۔

Step 12
اب اس لوف کو بیکنگ ٹرے میں رکھ کر برش سے مکھن لگائیں۔

Step 13
پھر پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ کے ٹمپریچر پر تیس منٹ یا لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک بیک کر لیں۔

Step 14
مزیدار ویجیٹیبل اسٹرو ڈیل ریسپی تیار ہے، سلائسیز میں کاٹ کر سرو کریں۔

RECIPE REVIEWS

Avarage Rating: ( 10 )
Total Reviews:(02)
  • Comment

    Mehwish

    Scrumcious.......soooperb

    • 10 / 10

LEAVE A REVIEW