Recipes

More

Vermicelli Kabab Chicken Rolls Recipe

Vermicelli Kabab Chicken Rolls Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    5

Crispy Fried Chicken Rolls with Vermicelli: A Mouth-Watering Recipe for Ramzan and crispy addition to your Iftar menu. This delicious wholesome bite of these Vermicelli Kabab Rolls is an ultimate delight. Try out these Kabab Rolls today and let us your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Shami Mixture:
Ingredients for Dough:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and add chicken, split chickpeas, water, black peppercorns, star anise, cumin seeds, bay leaves, garam masala powder, red chili flakes, coriander powder, chaat masala, salt and mix it well.

2 .
Boil until water evaporates. Your Shami Mixture is ready. Let it cool at room temperature.

3 .
Transfer the mixture to a bowl and now mash the mixture in hands. Add cabbage, carrot, capsicum and mix it again.

4 .
Now take handful of mixture and give it a shape of medium sized seekh kabab. Set aside.

5 .
In a bowl add flour, cumin seeds, carom seeds, salt, oil, water and mix it well to knead a soft dough. Cover and let it rest for 15-20 mins. Set aside.

6 .
Take the prepared dough and cut it into 4 equal parts. Make dough balls from each part and roll them out into flat circle.

7 .
Cut the sides to make square shape. Divide the dough into 4 square sheets.

8 .
Place the prepared seekh kabab on each sheet and roll the sheet around it. seal it with flour mixture.

9 .
Dip the 2 ends of this reel in flour mixture and then coat in vermicelli. Note: They can be frozen in an airtight box for up to 1 month

10 .
Now deep fry the prepared rolls until crispy and golden brown.

11 .
Your Vermicelli Shami Kabab Rolls are ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
شامی مکسچر بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں چکن، چنے، پانی، کالی مرچ، بادیان، زیرہ،کڑی پتا، گرم مصالحہ پاؤڈر، لال مرچ، دھنیا پاؤڈر، چاٹ مصالحہ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
پانی خشک ہونے تک ابالیں۔ شامی مکسچر تیار ہے۔ اسے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔

3 .
اب مکسچر کو ایک باؤل میں ڈال کر ہاتھوں سے میش کر لیں۔پھر اس میں گوبھی، گاجر اور شملہ مرچ ڈال کر دوبارہ مکس کریں۔

4 .
مکسچر کو ہاتھوں میں لے کر درمیانے سائز کے سیخ کباب بنا لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، زیرہ، اجوائن، نمک، تیل اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور نرم ڈوگوندھ کر ڈھکن سے ڈھک کرپندرہ سے بیس منٹ تک سائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
اسمبلنگ کے لئے تیار ڈو لے کر اسے چار برابر حصوں میں کاٹ کرہر حصےکے پیڑے بنا کر بیلنے سے اچھی طرح بیل لیں۔

7 .
مربع شکل بنانے کے لیے اطراف کو کاٹ دیں اور ڈو کو چار مربع شیٹس میں کاٹ لیں۔

8 .
اب ہر شیٹ پر تیار سیخ کباب رکھ کر اس کے گرد شیٹ لپیٹ دیں اور فلار مکسچر سے اچھی طرح بند کریں۔

9 .
اس ریل کے دو سروں کوفلار مکسچر میں ڈبوکر سویوں میں کوٹ کریں۔ نوٹ: انہیں ایک مہینے تک ایئر ٹائٹ باکس میں رکھا جا سکتا ہے۔

10 .
اب تیار رولز کو کرسپی اور سنہری براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کریں۔

11 .
ورمیسیلی کبا ب چکن رولز ریسپی تیار ہیں۔

Recipe Tips